A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktor: Hat hónappal meghosszabbítja a kormány a hitelmoratóriumot - videó

 


Meghosszabítja a kormány a hitelmúratóriumot január 1-től további hat hónapra bizonyos társadalmi csoportok esetében - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök rendkívüli videóüzenetében.


A kormánynak az a döntése, hogy a munkahelyeket és a családok életszínvonalát a járvány ideje alatt is meg kell védeni, ezért ma a hitelmoratórium kérdésével fogalkoztunk – mondta Orbán Viktor a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs szombat délelőtti ülését követően a Facebookon közzétett videójában.


A kormányfő hozzátette, hogy javaslatokat kapott a törzstől, ezeket pedig a kormány el is fogja fogadni.


Meghosszabítják a moratóriumot

Január 1-től további hat hónapig meghosszabbítjuk a háztartások számára nyújtott hitelmoratóriumot a gyereket nevelő családok, a nyugdíjasok, a munkanélküliek és a közfoglalkoztatottak esetében – jelentette be Orbán Viktor. A minszterelnök azt is hozzátette, hogy ezeknek a társadalmi csoportoknak semmit sem kell majd tenniük, ha nem akarnak fizetni,

A MORATÓRIUM SZÁMUKRA AUTOMATIKUSAN HOSSZABBODIK.

Nekik azt kell külön jelezniük a bank felé, ha ennek ellenére fizetni szeretnének.


A vállalkozóknak be kell majd jelenteniük, ha meg akarják hosszabbítani a moratóriumot, és ha a bevételük több mint 25 százalékkal csökkent, akkor meg fogják kapni a moratórium lehetőségét – számolt be a döntésről a kormányfő.


 

2000 milliárd forint maradt a családoknál, vállakozásoknál

Orbán Viktor azt is elmondta, hogy a Gazdasásgvédelmi Opretaív Törzs azt javasolta, hogy  minden háztartási és vállalati hitel esetében, a járvány kezdete előtt felvett kölcsönöknél hat hónapra felmondási tilalmat rendelnek el.


A kormányfő megjegyezte, hogy

A HITEMORATÓRIUM EDDIG 1 MILLIÓ 600 EZER CSALÁDNAK ÉS 60 EZER VÁLLALKOZÁSNAK ADOTT SEGÍTSÉGET.

Ez azt jelenti, hogy decemberig 2000 milliárd forint marad a családoknál és a vállalkozásoknál. A munkahelyeket és a családok életszínvonalát a járvány ideje alatt is meg kell védeni – mondta a miniszterelnök.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések