A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós, csirkés cobb saláta gazdagon: ez Hollywood nagy kedvence


A csirkés cobb saláta tele van csodás zöldségekkel, friss ízekkel, és a rákerülő öntettől igazán különleges lesz.


Hollywood Brown Derby étterméből indult világhódító útjára a cobb saláta, ami nevét a vendéglátóhely tulajdonosáról kapta. A legenda szerint Sid Grauman későn tévedt be az étterembe, és a szakács a hűtőszekrényében talált hozzávalókat vagdosta és keverte össze neki. A sok zöldség mellé ropogós bacon, főtt tojás és legtöbbször kéksajt is kerül.

Hozzávalók:

A salátához
👉 0.5 fej saláta
👉 1 db csirkemell
👉 6 szelet bacon
👉 3 db tojás
👉 2 db paradicsom
👉 2 db avokádó
👉 5 dkg rokfort sajt
👉 só
👉 bors

Az öntethez
👉 1.5 dl olívaolaj
👉 2 teáskanál borecet
👉 2 teáskanál citromlé
👉 1 teáskanál Worcestershire-szósz
👉 1 teáskanál dijoni mustár
👉 2 teáskanál cukor
👉 1 mokkáskanál só
👉 0.5 mokkáskaná bors

Elkészítés:

A csirkemellet sózd, borsozd ízlés szerint, és rakd zsiradékkal kikent tepsibe, majd 180 fokon süsd meg 30 perc alatt. Grillen még gyorsabban átsül. A tojásokat főzd forrástól számítva 10 percig, majd pucold meg, és vágd fel. A bacont szeleteld fel, és pirítsd meg.

A megmosott salátát vágd kisebb darabokra, és rakd egy nagyobb tálba. A többi zöldséget is szeleteld össze. Rendezd el a salátán ízlésesen a paradicsomot, a csirkét, a szalonnát, az avokádót és a tojást, majd morzsold hozzá a sajtot.

Az öntethez keverd össze a hozzávalókat, és tálalás előtt locsold a salátára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések