A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nemrég gyógyult ki a rákból a hőlégballon-baleset halálos áldozata

Szeptember 5-én kora este gyulladt ki és zuhant le egy hőlégballon Válnál. Három ember zuhanás közben ugrott ki, a negyedik ember viszont a kosárral együtt lezuhant. Ő nem élte túl a balesetet. Az áldozat egy 59 éves nő volt, férje tehetetlenül nézte végig a földről felesége halálát. A nő korábban a rákot is legyőzte, a légi naplementetúrát ajándékba kapta. A Blikk információi szerint a tragédiát műszaki meghibásodás okozhatta.

Az egész település gyászolja a szombat esti hőlégballon-tragédiában meghalt 59 éves Hajnalkát, aki nem tudott kimenekülni a süllyedés közben kigyulladt kosárból.

Gyöngyösorosziban jól ismerték a családot, hiszen szorítottak a nőnek, aki korábban kitartóan küzdött a halálos kórral, amelyet sikerült legyőznie.

Hatalmas szívfájdalom ez mindenkinek, egy emberként szorítottak a helyiek Hajnalkának, aki daganatos beteg volt 

– mondta a Blikknek a település polgármestere, Tóth Szilveszter, aki azt is elárulta, hogy a gyógyultnak nyilvánított nőnek a hőlégballonozás bakancslistás kívánsága volt, amit egyébként születésnapjára kapott.

Igyekszünk a családot mindenben támogatni 

– mondta.

Még ma is látszik a becsapódás nyoma

Császár Roland, Kajászó polgármestere a lapnak azt mondta, leszálláskor olyan erővel csapódott be a hőlégballon kosara, hogy ma is ott van a földön a nyoma.


„A feleségemmel együtt odasiettünk a tragédia helyszínére, ő a túlélőket locsolta vízzel. Egyikük elmondta, hogy biztatták Hajnit is, ugorjon ki, de ő vélhetően sokkot kapott, mert meg sem mozdult. Az utasok arca, keze megégett, testükre ráolvadt a ruha. A határban bolyongott Hajni férje, amikor rátaláltam. Azt mondta, a feleségét keresi. Szerencsére a tűzoltók nem engedték meg, hogy a felismerhetetlenségig összeégett holttestet megnézze" – mondta.

A polgármester elmondása szerint

LÁSZLÓ, AZ ÁLDOZAT FÉRJE A TÖRTÉNTEK MIATT SOKKOT KAPOTT, FEL SEM FOGTA, HOGY A FELESÉGE MEGHALT. 

„Ő értesítette a tragédiáról a fiát és a menyét, a pihenőhöz vittem, hogy találkozzon velük. Együtt mentek haza, nem volt olyan állapotban, hogy vezessen, ezért a kocsiját itt hagyta nálam, azt mondta, majd visszajön érte" – idézte fel a polgármester.

A Blikk telefonon elérte a kórházban fekvő kapitányt, aki egyébként ügyvédként dolgozik. Csak annyit mondott, hogy ezt magánügynek tekinti, nem szeretne nyilatkozni, majd elköszönt.

Műszaki meghibásodás történhetett

A Blikknek egy, a neve elhallgatását kérő informátor elmondta: két gázpalack volt bekötve, az egyik csapjára erősített gumitömlő eldurrant, amikor vélhetően

EGY UTAS VÉLETLENÜL NEKITÁMASZKODOTT UTAZÁS KÖZBEN. 

A kényszerleszállás után elszabadult ballon 50 méter magasra emelkedett, az égő kosár addig hevítette az ép palackot, amíg fel nem robbant. A detonációt három településen is hallották.

MINDEN JEL SZERINT MŰSZAKI MEGHIBÁSODÁS ÉS NEM PILÓTAHIBA OKOZTA A BALESETET. 

Már ereszkedés közben az egyik gázpalackról az égőfejhez felvezető összekötőcső eldurrant, és olyan erővel szökött ki belőle a gáz, hogy rögtön belobbantotta az őrlángot, emiatt pedig kigyulladt a ballon. A kapitány hiába hajtott végre azonnal kényszerleszállást, amíg nem értek a talaj közelébe, a lángoló kosárból az utasoknak nem volt hova menekülni.

Nem róható fel a kapitánynak, hogy nem utoljára hagyta el a kosarat, ott csak néhány másodperc volt rá, hogy mentsék magukat – írta a Blikk. A lap úgy tudja, az utasok fejenként 40 ezer forintot fizettek a repülésért.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések