A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem hajlandók tárgyalni senkivel, nem jelent meg a rektori konferencia és az országos hallgatói önkormányzat találkozóján a színművészeti korábbi vezetősége

A Színház- és Filmművészeti Egyetem képviselői ismét megakadályozták, hogy érdemi párbeszéd induljon az intézmény és a fenntartó között - derül ki a Színház- és Filmművészetért Alapítvány sajtónyilatkozatából.

Szeptember 9-én létrejött a találkozó, melyen a Magyar Rektori Konferencia elnöke, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke és a Színház- és Filmművészetért Alapítvány küldöttsége vett részt - írja a közlemény.

Külön megtisztelő számunkra, hogy az Állatorvostudományi Egyetem és a Dunaújvárosi Egyetem rektorai is megtisztelték az ügyet jelenlétükkel.

Sajnálatos, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem képviselői a találkozót megelőző éjszaka lemondták a részvételt, újfent ellehetetlenítve a párbeszéd lehetőségét, illetve azt, hogy egy harmadik, közvetítői szerepet betöltő félen keresztül érdemi kommunikáció induljon intézmény és fenntartója között 

- írja az Alapítvány.

A találkozón az alapítvány küldöttsége kifejezte abbéli meggyőződését, hogy az SZFE felmondási idejét töltő vezetése magatartásának áldozatául nem a fenntartó, hanem az SZFE hallgatói válnak. Kiderült, hogy az első évfolyamba felvett hallgatók 95 százaléka, az összes hallgató 68 százaléka beiratkozott az őszi szemeszterre, vagyis az egyetemfoglalást a hallgatók kisebbsége támogatja csak. 

Az alapítványi kuratórium ezért ismételten felszólítja az SZFE vezetését, hogy végezze a munkáját, és haladéktalanul kezdje meg az egyetemen az oktatást! 

- zárul a közlemény.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések