Hirdessen itt

Müller Cecília: Mindenki sokat tehet magáért és a közösségért


A kormány által hozott rendeletek megszegésével és azok következményeivel kapcsolatban adott tájékoztatást az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján Kiss Róbert rendőr alezredes.


A hatósági házi karanténok szabályainak betartását továbbra is fokozottan ellenőrzik.


Müller Cecília országos tisztifőorvos az elmúlt nap friss adatairól is beszámolt.


A vírus már az egész országban van jelen. Míg tavasszal inkább gócpontok alakultak ki, most leginkább a közösségi terekben terjed a koronavírus.


Az eddig előírt szabályokon felül, a jogszabályokkal nehezen körülírható, mondhatni íratlan szabályokra is felhívta a figyelmet Müller Cecília.


A távolságtartás, a higiéniai szabályok betartása, az előírt helyeken a maszk megfelelő módon történő viselése, az idősektől való távolságtartás, mind kiemelten fontos.


Az oktatás jelen pillanatban is a koronavírus okozta körülményeknek megfelelően zajlik.


Az intézmények felkészültek az október elsejétől való testhőmérséklet mérésre belépéskor. Az eszközök beszerzésre kerültek. A nagyobb intézményekbe hőkapu kerül, míg a kisebbekbe érintésmentesen, hőmérő használata lesz érvényben.


Ezekről az Oktatási Államtitkárságról már pénteken tájékoztatást kaptak az intézmények.


Az alapelvek, az alapvető szabályok betartására a közösségi terekben is kiemelten figyelni kell. Egyes ilyen helyeket nem sikerült a jogszabályba beemelni, ugyanakkor például a megfelelő távolság tartása, nyilván valóan mindenhol szükséges.


Müller Cecília arra is felhívta a figyelmet, hogy attól, mert valahol nem kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése, még bátran viseljük, ha úgy gondoljuk helyesnek. Emellett egyes helyeken ugyan nem kötelező, de javasolt a maszk viselése.


Lehetőség szerint az érintésmentes, kártyás fizetést, valamint a kézfertőtlenítő rendszeres használatát is javasolta Müller Cecília országos tisztifőorvos, az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések