A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Gyurcsány-párt álhír járatán továbbra sincs fék


A Demokratikus Koalíció ne keverje össze a mostani helyzetet a balatonőszödi frakcióüléssel, nem lehet következmények nélkül hazudni, így nem késő, hogy a DK leállítsa járványügyben tanúsított hazugsággenerátort – így reagált Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára Oláh Lajosnak, a Demokratikus Koalíció politikusának a napirend előtti felszólalására. 


Az ellenzéki politikus szerint egyebek között ingyenes tesztelést követelt és arról is beszélt, hogy a DK népszavazást kezdeményezett az ingyenes vírustesztelésről ezen kívül az emberek kizsigerelésével, anyagi és erkölcsi semmibevételével vádolta meg a kormányt.


A kormány nevében Dömötör Csaba reagált. Az államtitkár úgy fogalmazott, a Gyurcsány-párt álhír járatán továbbra sincs fék, a DK-sok továbbra sem hajlandók részt venni a járvány elleni összefogásban, hanem álhíreket terjesztenek.


Az ellenzéki párt népszavazási kezdeményezését a kormánypárti politikus olyan tudatos félrevezetési kísérletnek nevezte, ami szorosan kapcsolódik Dobrev Klára azon korábbi kijelentéséhez, amely szerint Magyarországon 10-ből 8 tesztért fizetni kell.

Ez hazugság, teljesen nyilvánvaló, hogy amit önök mondanak, az nem igaz

– tette hozzá. A közel 700 ezer elvégzett teszt túlnyomó többsége ingyenes volt, ha a tesztet a hatóságok, a kórházak, vagy a háziorvos kéri, akkor azért nem kell fizetni Dömötör Csaba közlése szerint.


Az államtitkár ismét cáfolta Dobrev Klárának azt az állítását is, hogy a mindenhol átálltak a tömeges és ingyenes tesztelésre, ami szintén nem igaz.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések