A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mediterrán sültparadicsom-leves: ezekkel a fűszerekkel a legfinomabb

Ha szereted a paradicsomlevest, érdemes tovább fokozni az élvezetet, sült zöldségből még jobb.

Ha van a kertedben vagy a hűtődben paradicsom, akkor nem kérdés, hogy mit kezdj vele. Ez a leves egyszerű, zamatos, tele van csodás ízekkel, és jobb, mint a hagyományos menzai. A lédús sült paradicsom egyszerre édes, savanykás, a mediterrán zöldfűszerek jól illenek hozzá. Ha nincs kéznél maradék húsleves, leveskockát is használhatsz.

Hozzávalók 4 személyre:

* 1.3 kg paradicsom
* 1 l húsleves
* 4 gerezd fokhagyma
* 1 fej vöröshagyma
* 2 ág bazsalikom
* 1 ág rozmaring
* 5 evőkanál olívaolaj
* só
* bors

Elkészítés:

A paradicsomokat mosd meg, törölgesd szárazra, vágd két részre, a nagyobbakat négyfelé is szelheted. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy a zöldségek ne fedjék egymást. Három evőkanál olajat keverj össze sóval, borssal, két gerezd fokhagymával, és ezzel locsold meg a paradicsomot. A többi fokhagymát is rakd a tepsibe. Süsd a paradicsomokat puhára 200 fokon körülbelül 25-30 perc alatt, közben forgasd át a zöldségeket.

Ezt követően a maradék olívaolajat hevítsd fel, és dinszteld meg rajta az apróra vágott vöröshagymát. Tedd hozzá a sült paradicsomokat, öntsd hozzá a levest, és pépesítsd botmixerrel. Keverd hozzá a bazsalikomot, a rozmaringot, és forrald össze öt-tíz perc alatt. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert. A reszelt parmezán vagy a kruton is jó hozzá, továbbá petrezselyemmel is megszórhatod tálalás előtt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések