Ha szereted a paradicsomlevest, érdemes tovább fokozni az élvezetet, sült zöldségből még jobb.
Ha van a kertedben vagy a hűtődben paradicsom, akkor nem kérdés, hogy mit kezdj vele. Ez a leves egyszerű, zamatos, tele van csodás ízekkel, és jobb, mint a hagyományos menzai. A lédús sült paradicsom egyszerre édes, savanykás, a mediterrán zöldfűszerek jól illenek hozzá. Ha nincs kéznél maradék húsleves, leveskockát is használhatsz.
* 1 l húsleves
* 4 gerezd fokhagyma
* 1 fej vöröshagyma
* 2 ág bazsalikom
* 1 ág rozmaring
* 5 evőkanál olívaolaj
* só
* bors
Ezt követően a maradék olívaolajat hevítsd fel, és dinszteld meg rajta az apróra vágott vöröshagymát. Tedd hozzá a sült paradicsomokat, öntsd hozzá a levest, és pépesítsd botmixerrel. Keverd hozzá a bazsalikomot, a rozmaringot, és forrald össze öt-tíz perc alatt. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert. A reszelt parmezán vagy a kruton is jó hozzá, továbbá petrezselyemmel is megszórhatod tálalás előtt.
Ha van a kertedben vagy a hűtődben paradicsom, akkor nem kérdés, hogy mit kezdj vele. Ez a leves egyszerű, zamatos, tele van csodás ízekkel, és jobb, mint a hagyományos menzai. A lédús sült paradicsom egyszerre édes, savanykás, a mediterrán zöldfűszerek jól illenek hozzá. Ha nincs kéznél maradék húsleves, leveskockát is használhatsz.
Hozzávalók 4 személyre:
* 1.3 kg paradicsom* 1 l húsleves
* 4 gerezd fokhagyma
* 1 fej vöröshagyma
* 2 ág bazsalikom
* 1 ág rozmaring
* 5 evőkanál olívaolaj
* só
* bors
Elkészítés:
A paradicsomokat mosd meg, törölgesd szárazra, vágd két részre, a nagyobbakat négyfelé is szelheted. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy a zöldségek ne fedjék egymást. Három evőkanál olajat keverj össze sóval, borssal, két gerezd fokhagymával, és ezzel locsold meg a paradicsomot. A többi fokhagymát is rakd a tepsibe. Süsd a paradicsomokat puhára 200 fokon körülbelül 25-30 perc alatt, közben forgasd át a zöldségeket.Ezt követően a maradék olívaolajat hevítsd fel, és dinszteld meg rajta az apróra vágott vöröshagymát. Tedd hozzá a sült paradicsomokat, öntsd hozzá a levest, és pépesítsd botmixerrel. Keverd hozzá a bazsalikomot, a rozmaringot, és forrald össze öt-tíz perc alatt. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert. A reszelt parmezán vagy a kruton is jó hozzá, továbbá petrezselyemmel is megszórhatod tálalás előtt.
0 Megjegyzések