Hirdessen itt

Az első Young Talents Program résztvevőinek bemutatójával vette kezdetét a budapesti divathét

Az első Young Talents Program öt résztvevőjének bemutatójával vette kezdetét a őszi-téli kollekciókat bemutató budapesti divathét csütörtökön a fővárosban.

A Budapest Central European Fashion Week megnyitójának Young Talents showjában Ferencz Noémi (Zeraw), Schrodl Stefania (Stefania Schrodl), Bráz Noémi (Noen Design), Szentirmai Martha (MILLAAS) és Papp Piroska (Nalery) mutatkozott be - közölte a Magyar Divat & Design Ügynökség csütörtökön az MTI-vel.

Mint írják, a ügynökség az elmúlt évek tapasztalatait alapul véve egy gyakorlatorientált képzési programot alakított ki, amelynek résztvevői a Budapest Central European Fashion Week (BCEFW) első napján mutathatták meg a bennük rejlő potenciált: hárman közülük frissdiplomás tervezőként a diplomamunkájukat vitték el az eseményre, ketten a munkaerőpiacon töltött első éveik eredményeiről számoltak be az új kollekcióik bemutatásával.

Az ügynökség Young Talents Programja workshopokon, szakmai konzultációkon és tanulmányi utakon keresztül nyújt teljes képet a piac működéséről, felkészítve a fiatalokat az előttük álló kihívásokra.

Az MDDÜ kezdeményezése szakmai kapcsolatok tekintetében is új távlatokat nyit a frissdiplomás tervezők előtt. A Budapest Central European Fashion Weeken való megjelenési lehetőségen túl a különféle tanulmányi utak lehetővé teszik, hogy a mentoráltak személyesen is megismerjék a szakma képviselőit, gyártókat és shoowroomokat, de a program résztvevői a Budapest Fashion-Tech Summit konferencián is bemutatkozási lehetőség kapnak.

A közlemény idézi Bata-Jakab Zsófiát, az MDDÜ vezetőjét, aki szerint a ruha- és textilipari tanulmányokat folytató diákok bár színvonalas felsőoktatásban és szakoktatásban részesülnek, szakmai tapasztalat és kapcsolati háló hiányában mégis nehézségekbe ütköznek a munkaerőpiacra való belépéskor. "A Young Talents Program elindításával már a kezdeteknél segítséget adunk számukra ahhoz, hogy elindítsák, majd sikeressé tegyék saját márkájukat. A BCEFW eddigi Young Talents bemutatói jól szemléltetik, mekkora fejlődési potenciál van a divattervezők következő generációjában" - mondta.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések