Martínez hegyi befutós sikere, Roglic növelte előnyét a Touron

A kolumbiai Daniel Martínez nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 13. szakaszát pénteken, amelyen az éllovas, tavalyi Vuelta a Espana-győztes Primoz Roglic legtöbb riválisa előtt növelte előnyét az összetettben.

A Chatel-Guyonból induló 191,5 kilométeren egy gyorsasági és hat hegyi hajrá várt a mezőnyre a hegyi befutó előtt, amelynek helyszíne a Puy Mary Cantal volt.

A szakasz elejétől sorozatosak voltak a szökési kísérletek, végül egy 17 fős csoport állt össze, és dolgozott ki tíz perc feletti előnyt. A boly támadások, lemorzsolódások miatt széthullott, az utolsó másfél kilométerre hárman maradtak az élen: a kolumbiai Daniel Martínez (EF), illetve a BORA-hansgrohe két német bringása, Lennard Kämna, valamint a hosszú ideig egyedül tekerő, egy hónapja a lombardiai körversenyen balesetet szenvedett Maximilian Schachmann.

A szakaszgyőzelemért Martínez és Kämna versengett, és a Critérium du Dauphiné-n győztes kolumbiai bizonyult erősebbnek.

A cél előtt 87 kilométerrel az összetettben negyedik helyen álló francia Romain Bardet és az ötödik kolumbiai Nairo Quintana is belekerült egy bukásba, ám a Jumbo-Visma vezette főmezőny bevárta őket.

A záró 25 kilométeren az Ineos kezdte meg a fárasztást, majd az utolsó emelkedőn Tadej Pogacar támadása szakította szét az élmenők maroknyi csoportját. Csak szlovén honfitársa, a sárga trikós Roglic tudott vele tartani, míg a többi rivális leszakadt.

A címvédő kolumbiai Egan Bernal 38 másodpercet kapott a két szlovéntól, a pályafutása második háromhetesén tekerő, a tavalyi Vuelta a Espanán harmadik Pogacar pedig a hetedikről az összetett második helyére lépett.

Szombaton a Clermont-Ferrand és Lyon közötti 194 kilométer megtétele vár a mezőnyre.

A résztvevők összesen 3470 kilométert tekernek, amíg jövő hét vasárnap célba érnek a párizsi Champs-Élysées-n.

A francia körversenyt a koronavírus-járvány miatt rendezik a nyár közepe helyett szokatlan időpontban, de még így is az idei első háromhetes viadal, mivel a szintén halasztott, általában májusi Giro d'Italia csak októberben lesz, és azt követi, részben átfedéssel a Vuelta a Espana.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések