Egy ország, ahol a járvány ellenére is drágultak az ingatlanárak

Törökország került az élre az idei második negyedévben a globális ingatlanpiaci áremelkedést tekintve, egy olyan időszakban, amikor a járvány első hulláma a világ legtöbb országában elérte a tetőpontját.

Érdekes módon a török ingatlanárak az egy évvel korábbi azonos időszakhoz képest nem kevesebb, mint 25 százalékkal emelkedtek a Knight Frank ingatlanpiaci tanácsadó cég adatai szerint. Más kérdés, hogy mindez egy rendkívül magas inflációs környezetben történt, ugyanis az országban az áremelkedés üteme 12 százalék körüli - mutat rá a Mansion Global cikke.

GLOBÁLISAN AZ INGATLANÁRAK ÁTLAGOSAN 4,7 SZÁZALÉKKAL NŐTTEK A MÁSODIK NEGYEDÉVBEN AZ ELŐZŐ ÉVHEZ VISZONYÍTVA.

Ám azt is hozzá kell tenni, hogy a rendelkezésre álló adatok egyelőre meglehetősen hiányosak, ugyanis a Knight Frank által vizsgált 56 ország több mint feléből - valószínűleg a járvány okozta fennakadások miatt - még nem közölték a második negyedévre vonatkozó adatokat.

Ugyanakkor az is látszik, hogy a járvány sújtotta országok egy részénél a korábbi árcsökkenést ismételt áremelkedés váltotta fel.

AZ ADATOKAT KÖZLŐ ORSZÁGOK MINDÖSSZE 9 SZÁZALÉKÁNÁL VOLT JELLEMZŐ A MÁSODIK NEGYEDÉVBEN ÁRESÉS AZ INGATLANPIACON.

A járvány kitörése előtt, az első negyedévben egyébként sok országban tetőztek az ingatlanárak, és csupán egy helyen nem volt áremelkedés.

A PANDÉMIA GLOBÁLIS INGATLANPIACRA GYAKOROLT HATÁSÁT NEHÉZ LENNE PONTOSAN ELŐREJELEZNI, MINDENESETRE ÉRDEKES, HOGY ABBAN A HÁROM ORSZÁGBAN, AHOL A MÁSODIK NEGYEDÉVBEN A LEGEREDMÉNYESEBBEN KEZELTÉK A JÁRVÁNYT, ELÉG VEGYES AZ ÖSSZKÉP.

Új-Zéland az árnövekedést tekintve a korábbi második helyről a tizenegyedikre csúszott vissza ebben az időszakban, Dél-Koreában összességében 1,3 százalékkal emelkedtek az ingatlanárak, Németországról viszont még nincs adat.

Az egyes országok ingatlanpiacának jövőbeni alakulását az elemzők szerint alapvetően a járvány előtti helyzet, a korlátozó intézkedések időbeli kiterjedése és jellege, továbbá a külföldi keresletnek való kitettség fogja meghatározni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések