Hirdessen itt

Magyarországon a csapvíz kiváló minőségű és bátran fogyasztható

Magyarországon a csapvíz - amely a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer - kiváló minőségű és bátran fogyasztható - szögezte le közleményében a Magyar Víziközmű Szövetség szerdán.

A szövetség azon hírek kapcsán szólalt most meg, amelyek szerint a szennyvízben kimutatható a koronavírus örökítőanyaga. Ebből következtetni lehet - 4-10 nap eltéréssel - a járvány belobbanására. Több helyről kérdés fogalmazódott meg, hogy ez kapcsolatban lehet-e a csapvíz fogyasztásának biztonságával - írták.

A víziközmű szövetség azt hangsúlyozta, hogy a szennyíz nem fertőz. Kiemelték továbbá, hogy

A SZENNYVÍZ ÉS AZ IVÓVÍZ NEM KONTAKTÁL EGYMÁSSAL, TEHÁT SENKIT SEMMILYEN VESZÉLY NEM FENYEGET AZ IVÓVÍZ FOGYASZTÁSA SORÁN.

Kitértek arra is, hogy az országban működő víziközmű-szolgáltatók felkészültek a járvány újabb hullámára, meghozták a biztonságos működéshez szükséges intézkedéseket, valamint azokat az utasításokat, hogy - ha szükséges - milyen belső működésre térnek át.

A szervezet közleménye szerint az ivóvízbázisok többsége védett, amelyekből egy esetleges járvány során is folyamatosan biztosítani tudja minden szolgáltató a jó minőségű ivóvízzel való biztonságos ellátást, akárcsak a szennyvíz szakszerű, biztonságos elvezetését és megtisztítását.

A lakásokba érkező csapvíz a nap 24 órájában rendelkezésre áll - szögezték le. Hozzátették, hogy így nem szükséges műanyag palackokban felhalmozni otthon flakonos vizeket, hiszen

MAGYARORSZÁGON CSAKNEM 100 SZÁZALÉKOS A TELEPÜLÉSEK VEZETÉKES IVÓVÍZZEL VALÓ ELLÁTOTTSÁGA.

A szövetség felhívta a lakosság figyelmét arra is, hogy a víziközmű-szolgáltatók szigorú kritériumok alapján, napi szinten ellenőrzik az általuk szolgáltatott, hálózatba bocsátott ivóvizet és szükség esetén azonnal tudnak intézkedni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések