A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koronavírus: tesztelték az orosházi kézilabdacsapatot és az edzőket is

Csütörtökig biztosan nem edzenek az Orosházi FKSE-Linamar kézilabdázói.

Mint megírtuk, a két klub megegyezése értelmében elmaradt a szombati Ferencváros–Orosházi FKSE-Linamar NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, mert a komlóiak – akikkel szerdán Orosházán játszottak bajnokit a zöld-sárgák – öt játékosánál kimutatták a koronavírust. A baranyaiak korábban az Egerrel játszottak, ahol hat játékos produkált pozitív tesztet. Az orosháziak pénteken önkéntes karanténba vonultak, hétfőn pedig a játékoson és az edzőkön elvégezték a tesztelést.

Vajer Tamás, az Orosházi FKSE-Linamar elnöke elmondta, hogy elővigyázatosságból a csapat már pénteken önkéntes karanténba vonult, ami azóta hivatalos karanténná vált.

– Hétfőn délelőtt megtörtént a járványügyi szakemberek által a tesztelés, melyet tizenhat játékoson és két edzőn végeztek el – tájékoztatta lapunkat Vajer Tamás, az Orosházi FKSE-Linamar elnöke. – Eredményt huszonnégy-negyvennyolc órán belül ígért a járványügyi hatóság. A második tesztet várhatóan szerdán végzik el. Mindenki tünetmentes, várjuk a teszteredményt. Csütörtökig biztos, hogy nem edz a csapat – tette hozzá az elnök.

Klubja hivatalos Facebook-oldalán nyilatkozott még a tesztelés előtt Németh László, az OFKSE csapatkapitánya.

– Két darab negatív eredmény kell ahhoz, hogy folytathassuk a munkát. A csoportunkban folyamatosan kapcsolatban vagyunk egymással és nincsenek tünetek. Először mindenki maga vonult önkéntes karanténba, ami azután vált hivatalossá, amikor kiderült, hogy a komlói játékosok között is volt pozitív eset.

A jelenlegi helyzetükről a csapatkapitány elmondta, hogy a legtöbben még a családtagjaiktól is elszeparálták magukat.

– A kislányom és a feleségem elköltözött a nagyszülőkhöz addig, amíg a tesztek eredményét nem kapjuk meg. Nagyon reméljük, hogy mindenki negatív lesz és folytathatjuk a munkát, mert ha lesz pozitív eredmény valakinél a csapatban, akkor az érintett sportoló huszonnyolc napig nem sportolhat. Azért egy ilyen feszített menetrendű bajnokságban nagyon sokat számít, ha egy hónapig nem lehet sportolni. Reméljük, hogy minden rendben lesz! – bizakodott Németh László.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések