A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kórházba igyekvő nyugdíjast raboltak ki Makón


A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki egy idős, látássérült sértettet rabolt ki Makón idén májusban - közölte a vádhatóság.


A vádirat szerint a szegedi sértett május 18-án délben,segítséget kért a makói buszpályaudvaron, hogy hol van a helyi kórház. A vádlott ezt meghallva felajánlotta a segítségét a fehér bottal közlekedő, mozgásában korlátozott idős férfinek, majd a közeli parkhoz érve kölcsönt kért ételre.


Miután a kérését elutasították, a vádlott a sértett ellenállására ellenére válltáskájába benyúlva 4500 forintot tulajdonított el tőle. A dulakodás közben az idős férfi, hogy bizonyítékot szerezzen az őt kirabló személyére, a vádlott fülhallgatóját leszakította és ruháját is megtépte.


A sértett segítségkérésére a környéken lakók értesítették a helyi rendőröket, akik röviddel ezt követően a helyszínről elfutó vádlottat elfogták, megtalálva és lefoglalva nála az idős férfitől elrabolt pénzt is, így a bűncselekménnyel okozott kár is megtérült.


A járási ügyészség minősített rablás bűntette miatt emelt vádat a letartóztatásban levő férfi ellen a Makói Járásbíróság előtt.


A vádlott egyébként többszörös visszaeső, a bűncselekményt röviddel szabadulása után követte el.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések