A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ízes, szaftos görög csirkemell: töltve, sütve sok sajttal készül

Ha szereted a gyors, egyszerű, mégis isteni csirkeételeket, akkor a mindenféle finomsággal töltött mellnél jobbat nem is kívánhatsz.

A görög csirke igazi nyárias finomság. Ha nem rántani vagy egyszerűen sütni szeretnéd a csirkemellet, akkor készítsd el Hasselback módon, azaz bevagdosva, töltve. Az olívás fűszerkeveréknek köszönhetően nem szárad ki a sütődben. Az uborka helyett cukkini kerül az ízletes ételbe.

Hozzávalók:

* 4 db csirkemell
* 10 dkg feta sajt
* 10 dkg mozzarella
* 1 db cukkini
* 2 db lila hagyma
* 2 db paradicsom
* 3 gerezd fokhagyma
* 1 teáskanál citromlé
* só
* bors
* olívaolaj
* oregánó

Elkészítés:

A csirkemelleket mosd meg, és törölgesd le róluk a nedvességet. Vagdosd be háromnegyedig, de arra ügyelj, hogy ne vágd át teljesen a húst, majd sózd, borsozd. Keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, a pépesített fokhagymát és az oregánót. Ecsettel kend be a csirkemelleket, ügyelve arra, hogy a résekbe is kerüljön fűszeres keverék.

A cukkinit, a paradicsomot, a lila hagymát szeleteld fel, és felváltva tűzdeld a résekbe. Mivel minden zöldség nem fér a csirkébe, rakd a maradékot a hús mellé a tepsibe. A tetejére szórd a mozzarellát és a fetát, majd fedd le fóliával. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha a hús puha, vedd le a fóliát, és pirítsd meg.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések