A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyilkosság történhetett a diósgyőri vár tövében


Holtan találtak egy embert kedden Diósgyőrben, az önkormányzat tulajdonában, őrizetlenül álló egyik ingatlanban.


A rendőrség tájékoztatása szerint szeptember 15-én a délutáni órákban egy diósgyőri ingatlan udvarán holtan találtak egy középkorú férfit. A helyszíni szemle adatai alapján az elhunyt bűncselekmény áldozata lett, ezért a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság ember­ölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást.


Együtt lakhattak

Szerda délután újabb tájékoztatást tett közzé a rendőrség: a nyomozók őrizetbe vették azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint – miután megölte – egy miskolci ingatlan területén rejtette el áldozatát. A nyomozás során megalapozott gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy egy 26 éves fiatalember olyan súlyosan bántalmazta ismerősét a lakóhelyén, hogy az áldozat a helyszínen elhunyt, tájékoztatott a rendőrség.


Éppen rendőri intézkedés történt, utána pedig tanúkat vittek el a diósgyőri ingatlanból, amikor az Észak munkatársa megérkezett a helyszínre. A diósgyőri várároknál található önkormányzati tulajdonú ingatlanból négy fő szállt be a rendőrségi gépjárművekbe: két férfi és két nő. Az épület állapotát tekintve erősen elhanyagolt állapotban volt: szemét, szétdobált használati tárgyak, amelyek láthatóan „kukázásból” származnak. Munkatársunk a rendőrség és az intézkedés alá vont személyek beszélgetéséből azt hallotta: az egyik tanú írni sem tud.


A szomszédok jelezték

Miután az intézkedés befejeződött, és a rendőrség munkatársai elhagyták a területet, a szomszédos házból éppen útnak induló kisgyermekes családtól kérdeztük: tudják-e, hogy mi történt.


Elmesélték, hogy ők közel egy éve laknak az otthonukban, és többször tettek bejelentést, hogy hajléktalanok költöztek be az önkormányzat ingatlanába. Hozzátették: voltak hangoskodások is, és volt, amikor csak a kéményből látták felszállni a füstöt, és akkor is szóltak. Többször a kutyájuk jelezte, hogy a szomszédjukban „vannak”. Feltették nekünk a kérdést: nem értik, hogy az önkormányzat miért nem falaztatta be az ablakokat, ajtókat, hogy illetéktelenek ne tudjanak bemenni az ingatlanba.


Hogy pontosan hányan laktak az ingatlanban, azt nem tudták megmondani, mert úgy látták, hogy a kert végéből, a várárok irányából közelítették meg a házat a hajléktalanok, és nem az utcafrontról. Munkatársunk arra is rákérdezett: érezték-e magukat fenyegetettségben? Úgy válaszoltak: nem hagyják egyedül a gyermekeiket. Majd a házra mutattak: ők biztosan nem mennek be, de nézzünk körül.


Milliárdos ingatlanfejlesztés

A miskolci városvezetés augusztusban fogadta el az ingatlangazdálkodásit tervet, a városházi sajtó milliárdos fejlesztéseket ígért.


Ennek kapcsán érdeklődtünk a miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztályán. Többek között azt kérdeztük: a városvezetés többször hangsúlyozta, hogy az augusztusi közgyűlési ülésen elfogadott ingatlanfejlesztési stratégiája alapján a városvezetés felelősen bánik az ingatlanvagyonnal. Hogyan fordulhat elő, hogy hajléktalanok költöznek be egy önkormányzati tulajdonú ingatlanba? Feltettük azt a kérdést is: az ingatlanfejlesztési stratégia kapcsán az is elhangzott, hogy több száz ingatlan áll üresen Miskolcon. Ki őrzi ezeket az ingatlanokat, hogy a hajléktalanok ne költözhessenek be? Hány olyan önkormányzati tulajdonú épületről tud a városvezetés, ahová illegálisan költöztek be lakók? Milyen eszközökkel kíván fellépni a városvezetés az önkormányzati tulajdonban álló ingatlanvagyon védelme érdekében?


A sajtóosztály a várost közel egy éve irányító szivárványkoalíció felelősségét vitatta. Hozzátették: „a legutóbbi közgyűlésen elfogadott ingatlangazdálkodási stratégia erre is megoldással szolgál, hiszen azt is előrevetíti, hogy a jövőben illegális beköltözések ne fordulhassanak elő”.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések