A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres darált hússal töltött, sült paradicsom sok sajttal a tetején

Az étvágygerjesztő töltött paradicsom meleg előétel vagy könnyű vacsora is lehet.

Az egészséges, vitaminokban gazdag, kalóriaszegény paradicsomot minden formában szeretjük. Próbáltad már töltve, összesütve mindenféle finomsággal, sok sajttal a tetején? Ha igen, nem kérdés, hogy sokszor kerül még az asztalra. Ha nem, ideje kipróbálni! Töltéshez nagyobb, érett, feszes bőrű, sérülésmentes paradicsomokat válogass össze!

Hozzávalók 4 személyre:

* 50 dkg darált hús
* 15 dkg sajt
* 6 db paradicsom
* 3 evőkanál olívaolaj
* 1 teáskanál bazsalikom
* 1 kávéskanál kakukkfű
* 1 teáskanál pirospaprika
* só
* bors

Elkészítés:

A paradicsomokat alaposan mosd meg, a tetejüket vágd le, és kanalazd ki a belsejüket. A hagymát kockázd apróra, és kevés olívaolajon pirítsd meg. Add hozzá a darált húst, és süsd fehéredésig, majd tedd hozzá a paradicsom belsejét, ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal, pirospaprikával, és párold 15 percig.

Rakd a paradicsomokat egy olajjal kikent sütőtálba, és töltsd meg a darált húsos masszával. Szórd meg reszelt sajttal, majd 180 fokos sütőben süsd 20 percig. Ekkor tedd vissza a paradicsomok tetejét, és süsd még öt-tíz percig.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések