A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felmentették a nagykanizsai gyilkosság gyanúsítottját


Bizonyítottság hiányában felmentette a Zalaegerszegi Törvényszék csütörtökön a nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés vádja alól azt a férfit, akit egy 2007-es nagykanizsai gyilkossággal vádoltak és tavaly fogtak el.


Még 2007 decemberében gyilkoltak meg Nagykanizsán egy 81 éves férfit. 


A NYOMOZÁST EREDMÉNYTELENSÉG MIATT 2010-BEN FELFÜGGESZTETTÉK.


Az újabb tudományos és technikai lehetőségeknek köszönhetően a korábban rögzített DNS-mintákat ma már pontosabban lehet azonosítani, ennek segítségével tavaly nyáron elfogták a gyilkossággal gyanúsított, jelenleg 44 éves férfit.

A RENDSZERESEN ITALOZÓ FÉRFI ÁLTALÁBAN ISMERŐSÖKNÉL HÚZTA MEG MAGÁT, DE GYAKRAN MEGLÁTOGATTA AZ ÉDESANYJÁT, AKINEK SZOMSZÉDJÁBAN ÉLT A KÉSŐBBI ÁLDOZAT.


A gyanúsított a gyilkosság éjszakáján is hajnalig ivott. Annyira részeg lett, hogy később nem tudta megmondani és utólag sem lehetett megállapítani, hogy pontosan merre járt azon az éjszakán. A Zala Megyei Főügyészség vádirata szerint a gyilkos, a kamra ablakán keresztül bement nyugdíjas áldozata házába, ahol

EGY OLLÓVAL MEGPRÓBÁLTA KINYITNI EGY LEZÁRT AJTÓ LAKATJÁT,

hogy a benne lévő pénzt megszerezze.

A ZAJRA FELÉBREDT A HÁZ TULAJDONOSA, AKIT A GYILKOS BRUTÁLIS KEGYETLENSÉGGEL ADDIG VERT, AMÍG MEG NEM HALT.


A VÁDLOTT DNS-ÉT AZ OLLÓN TALÁLTÁK MEG.


Az ítélet indoklásakor elhangzott:

BÁR VOLTAK ELLENTMONDÁSOK, A FÉRFI MINDVÉGIG KÖVETKEZETESEN TAGADTA A BŰNCSELEKMÉNY ELKÖVETÉSÉT, TOVÁBBÁ A POLIGRÁFOS VIZSGÁLATTAL SEM LEHETETT EGYÉRTELMŰEN ALÁTÁMASZTANI A VÁDAT.

Nem voltak közvetlen tanúk, ujjlenyomatot nem találtak tőle, illetve más genetikai nyom sem támasztotta alá a férfi elleni vádat,


A RENDŐRSÉGI ELJÁRÁS SORÁN, AZ ÁLDOZAT KÖRÖMMINTÁI PEDIG - AMIBŐL MEG LEHETETT VOLNA ÁLLAPÍTANI, KIVEL DULAKODOTT A HALÁLA ÉJSZAKÁJÁN - ELTŰNTEK.


A bíró kifejtette, a gyilkosság minősítése téves az ügyészség részéről.

SZERINTE A TÁMADÓ NEM KÖVETHETTE EL NYERESÉGVÁGYBÓL A GYILKOSSÁGOT, HISZEN AZ ÁLDOZAT IRATAIBAN TARTOTT PÉNZÉT SEM VITTE EL, A HÁZBAN ÉRTÉKEK UTÁN NEM KUTATOTT.


Az áldozat ugyanakkor - akit rendszeresen látogattak "nem éppen törvénytisztelő személyek" - napokkal korábban panaszkodott ismerőseinek, hogy valamiféle támadástól tart, a párnája alatt egy töltött légpisztolyt is tartott emiatt, azt azonban valamiért mégsem használta a gyilkosság idején.


AZ ÍTÉLETTEL KAPCSOLATBAN AZ ÜGYÉSZSÉG HÁROM NAP GONDOLKODÁSI IDŐT KÉRT, ÍGY AZ MÉG NEM JOGERŐS.


A bíró végül hangsúlyozta,

NEM AZ ÁRTATLANSÁGÁT MONDTA KI A TÖRVÉNYSZÉK, HANEM BIZONYÍTOTTSÁG HIÁNYÁBAN MENTETTE FEL A VÁDLOTTAT,

aki nem távozhatott szabadlábon, mert egy más jellegű ügyben is letartóztatás alatt áll. 


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések