A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyszerű bögrés almás süti: a joghurtos tészta hihetetlenül puha

Erről a bögrés almás sütiről a legjobbakat lehet elmondani: elronthatatlan, gyors, szuperfinom, csak mindig pillanatok alatt elfogy.

Az almás kevert a legegyszerűbb sütik egyike, villámgyorsan összeállíthatod a tésztát, ami a joghurtnak és az olajnak köszönhetően fantasztikusan puha lesz. Sőt, az alma is hozzátesz ahhoz, hogy ne száradjon ki napokig. Ez a süti bármikor tökéletes, akár egy-két szeletet csomagolhatsz is belőle az uzsonnás dobozba. A hozzávalókat a bögrével érdemes kimérni. A sütési idő a sütőforma nagyságától is függ.

Hozzávalók:

* 3 bögre liszt
* 2 bögre cukor
* 1 bögre joghurt
* 1 bögre olaj
* 4 db tojás
* 2 db alma
* 2 teáskanál citromlé
* 1 csomag sütőpor
* 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Az almákat hámozd meg, a magházat távolítsd el, majd vágd kisebb darabokra. Locsold meg citromlével, hogy ne barnuljon meg! A tojásokat üsd egy tálba, és habosítsd a cukorral, a vaníliás cukorral, add hozzá a joghurtot, az olajat, és forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Dolgozd simára a masszát, majd keverd bele az almát.

Simítsd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe vagy kenyérformába. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Ha a tésztába szúrsz egy tűt, és üresen húzod ki, biztosan átsült.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések