A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Deutsch Tamás: Az EU-ban véget kell vetni a tagállamokkal szembeni politikai és ideológiai hidegháborúnak


Az Európai Uniót legyengítő megosztottság felszámolása érdekében véget kell vetni a tagállamokkal szemben viselt politikai és ideológiai hidegháborúnak és a kettős mérce alkalmazásának - jelentette ki Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő szerdán Brüsszelben abban a plenáris EP-vitában, amely Ursula von der Leyen európai bizottsági elnöknek az unió helyzetét értékelő beszédét követte.


A magyar EP-képviselő arról beszélt, hogy

az unió mindennapjait súlyos megosztottságok terhelik, amelyek miatt elvesztette vezető szerepét a világban.


Deutsch Tamás véleménye szerint az unión belüli intézményes megosztottság felszámolására az Európai Bizottságnak egyebek mellett kezdeményeznie kell, hogy valamennyi uniós állampolgár egyformán hozzáférhessen a szabad munkavállalás lehetőségéhez más tagországokban.


Aláhúzta, hogy azonnal szülessen döntés Románia, Bulgária és Horvátország schengeni csatlakozásáról.

ÉVTIZEDES UNIÓS TAGSÁGUK ELLENÉRE EZEN ORSZÁGOK ÁLLAMPOLGÁRAI MÉG MINDIG KIREKESZTETTEK A SZABAD MOZGÁST BIZTOSÍTÓ EURÓPAI RENDSZERBŐL.

Kiemelte, hogy ez az állapot szintén szomorú szimbóluma az unió megosztottságának.


Az uniós bizottságnak szerinte olyan

ÚJ JOGALKOTÁSI JAVASLATOKAT KELL MEGFOGALMAZNIA EGYEBEK MELLETT A KLÍMAVÉDELEM, A SZOCIÁLIS PILLÉR ÉS A BEVÁNDORLÁS KÉRDÉSEIBEN,

amelyek nem újabb vagy a jelenleginél mélyebb megosztottsághoz, ideológiai vitákhoz vezetnek, hanem amelyek a tagállamok és az uniós intézmények széles körű támogatását élvezik.


Az Európai Bizottság elnökének az uniós források elosztására vonatkozó terveiről a fideszes képviselő magyar újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy az uniós bizottság hamarosan megjelenő jogszabálytervezete a források szabályos, az alapszerződésben megfogalmazott értékeket szolgáló felhasználását irányozza elő. Aláhúzta, hogy Von der Leyen az unió pénzügyi érdekeinek védelméről beszélt.


Deutsch Tamás hozzátette, hogy az uniós bizottság elnöke

láthatóan letett arról a helytelen elképzeléséről, hogy a politikai furkósbotként használható jogállamisági mechanizmust mantrázza.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések