A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csongrád-Csanád Megyében 70 migránst kaptak el egy nap alatt

Csongrád-Csanád megyében 70 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a tegnapi nap folyamán - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások szeptember 11-én 0 óra és 24 óra között 12 esetben összesen 62 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged, Ásotthalom, Apátfalva, Ferencszállás és Nagylak közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.

Ellenőrzésük során a migránsok afgán, szír, líbiai, palesztin, egyiptomi, algériai, illetve iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A járőrök továbbá egy határsértőt fogtak el Székkutas külterületén, aki afgán állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A rendőrök a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították, majd meghallgatását követően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány hét migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések