A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bezárt egy budaörsi általános iskola a vírus miatt

Utolérte a koronavírus a budai agglomerációt is, ahol egy iskolát be is zártak, két másik intézményben pedig egy osztályban, valamint egy egész évfolyamnál rendeltek el átmenetileg online oktatást.

Rendkívüli szünetet rendeltek el a budaörsi 1. Számú Általános Iskolában, mert az egyik pedagógus koronavírus tesztje pozitív lett. Keddtől az intézmény áttért a digitális oktatásra. A Budapestkornyeke.hu információi szerint Diósdon az Eötvös József Általános Iskola egyik osztálya került karanténba. Az intézmény vezetője  hétfőn kiadott közleményében úgy fogalmazott, az iskolai élet folytatódni fog, minden intézkedést és gyorsan megtettünk és megteszünk ezek után is, ha szükséges. Az igazgató arra kérte a szülőket, kerüljék a nem kötelező közösségeket, rendezvényeket, összejöveteleket, “mert jelen eset bizonyítja ennek kiemelt szükségességét”.

Szentendrén a Ferences Gimnázium igazgatója a 12. évfolyamosok számára rendelt el távoktatást. Az intézmény tájékoztatása szerint az iskola egyik tizenkettedikes tanulója még augusztusban, külföldről hazatérve pozitív koronavírus tesztet produkált. Mint írták, a diák karanténban van, az idei félévben nem jelent meg az iskolában, azonban még mielőtt tudomást szerzett a fertőzöttségéről, találkozott három évfolyamtársával. A Ferences Gimnázium igazgatója mindaddig fenntartja a döntését, amíg az érintettek 2 darab negatív tesztet nem produkálnak. Hozzátették, a gimnáziumban az évfolyamokat elkülönítették egymástól, más-más útvonalon járnak, a szüneteket szeparáltan töltik, ezért lehet egy évfolyamra leszűkíteni a távoltatást.

Ismert az is, a dunakeszi Radnóti Miklós Gimnáziumban már a diákoknak és a tanároknak is kötelező a maszk viselése. Az igazgató szerint egyszerűbb a könnyebb szabályokat betartatni, mint a súlyosabbakat.

Országosan egyébként már 11 oktatási intézményt zártak be koronavírus miatt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések