A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A marosvásárhelyi Borudvar virtuálisan megnyitja kapuit

A járványügyi helyzet miatt más formában, de idén is megszervezik a marosvásárhelyi Borudvart a Studium–Prospero Alapítvány és partnerei. Így a borkedvelők ismét nemesebbnél nemesebb cseppentett mézeket kóstolhatnak és bepillantást nyerhetnek a borászat rejtelmeibe.

Az eseményre szeptember 17–19. között kerül sor, ezúttal azonban nem a megszokott marosvásárhelyi, Forradalom utcai helyszínen találkozhatnak a bor kedvelői, hanem ki-ki barátait a saját kertjébe, nappalijába, teraszára invitálva vehet részt az online kóstolókon, olvasható a transindex.ro oldalon.

Így egyetlen Borudvar helyett ezúttal annyi borkóstoló helyszín lesz, ahányan családi, baráti körrel otthonról csatlakoznak a rendezvényhez. Három estén át három borvidék egy-egy pincészetének borait mutatja be az idei Borudvar: a Vitis Metamorfosis a Dealu Mare borvidéken készít kiváló borokat, a Domeniul Bogdan a közismert dobrudzsai Murfatlar borvidék jó nevű pincészete, az Arad-hegyaljai borvidék kiemelkedő minőségű borait Balla Géza pincészete hozza el.

A borokat maguk a pincészetek képviselői, illetve az általuk felkért sommelier ismerteti majd online kóstolók keretében, esténként 19 órától. Az érdeklődők a borudvar.ro honlapon találják az esemény programját, illetve a résztvevő borászatok bemutatóját és borkínálatát. Csupán annyi teendőjük van, hogy eldöntik, mely kóstolón/kóstolókon kívánnak részt venni, és a honlapon keresztül megrendelik a kiválasztott borcsomagot.

A Borudvar szervezői futárszolgálattal házhoz küldik a borválogatást. A kóstoló estéjén az összeült családi, baráti társaságok a Borudvar Facebook-oldalán követhetik az online közvetítést. Az élőben jelentkező borászokkal megoszthatják benyomásaikat, kérdéseiket.

Az sem gond, ha Marosvásárhelyen kívül lakik a résztvevő, vagy ha éppen az élő borkóstoló estéjén nem ér rá. A borokat Marosvásárhely peremtelepüléseire is kiszállítják. Mivel a közvetítések visszajátszhatók, így egy későbbi időpontban is megnézhetők.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések