A koronavírus-járvány miatti korlátozások ellenére is lehet ösztöndíjjal külföldön tanulni

A hallgatói jogviszony alapján fennálló tanulmányi vagy vizsgakötelezettség miatt az ösztöndíjas magyar diákok részt vehetnek a külföldi mobilitási programokban - közölte a Tempus Közalapítvány a Magyar Nemzettel.

A szombati lapszámban felidézték, hogy tavasszal minden újonnan induló mobilitási programot és külföldi utat lemondtak a felsőoktatási intézmények. Nyáron lazultak, szeptembertől ismét szigorodtak a határátlépés szabályai.

A járvány miatt ugyan nem javasolt a magyar állampolgárok külföldi utazása, de néhány napja bekerült a kivételek közé a hallgatói jogviszony alapján fennálló tanulmányi vagy vizsgakötelezettség teljesítése, ami azt jelenti, hogy

A DIÁKOK TANULMÁNYI CÉLBÓL LÁTOGATHATJÁK A 42 PIROS JELZÉSŰ ORSZÁG EGYETEMEIT IS.

Ha valaki külföldön reked karanténban, akkor az beleszámít az ösztöndíjas időszakába. A hazatérés utáni karantén viszont már nem, így annak tartamára nem igényelhető támogatás.

A Magyarországra érkező

KÜLFÖLDI FIATALOK CSUPÁN AZ ŐKET FOGADÓ EGYETEMTŐL KAPOTT IGAZOLÁS BIRTOKÁBAN KEZDHETIK MEG A TANULMÁNYAIKAT.

Bokodi Szabolcs, a mobilitási programokért felelős Tempus Közalapítvány felsőoktatási felelőse azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy a járvány miatt érthetően visszaesett az érdeklődés a külföldön töltött szemeszterek iránt, hiszen mindenki többször meggondolja a kiutazást, de így is sokan vannak, akik szeretnének menni, nekik pedig minden támogatást megadnak.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések