A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A gyógyszeriparban folytatja a legendás Kodak

A Kodak márkanév a legtöbb ember tudatában összeforrt a fényképezéssel. Aki koránál fogva emlékszik még a fényképezés digitális fényképezőgépek és mobiltelefonok előtti világára, annak a mai napig a régi Kodak filmtekercsek jutnak róla eszébe. Most azonban, miután a cég jó ideje nem szerepelt a hírekben, meglepő okból került újra reflektorfénybe: az eredetileg fényképezőgépeket gyártó legendás cég ugyanis a jövőben gyógyszeripari alapanyagokat fog gyártani.

A Kodak Pharmaceuticals szándéknyilatkozatot írt alá az amerikai kormánnyal, miszerint 765 millió dolláros állami hitelt kapnak a gyógyszeripari üzletáguk kialakításához, fejlesztéséhez - értesült a Növekedés.hu. A céljuk az, hogy az USA-ban a generikus gyógyszerek előállításához szükséges aktív hatóanyagok 25 százalékát a Kodak gyártsa a jövőben.

AZ AMERIKAI KORMÁNYZAT CÉLJA EZZEL, HOGY NE FÜGGJENEK KÜLFÖLDTŐL A GYÓGYSZERIPARBAN, LEGFŐKÉPPEN KÍNÁTÓL NEM.

A Kodak egy ma 140 éves cég, mely a legutóbbi időkig fényképezőgépeket gyártott, egészen 1888-tól kezdve. Hírnévre azért tettek szert, mert ezek voltak az első olyan gépek, amelyekhez nem kellett komoly szaktudás. Gépeiket azzal a szlogennel vezették be, hogy „Neked csak a gombot kell megnyomnod, mi minden mást elvégzünk helyetted."

Nagy pályát futottak be a Kodak termékek, melyek között nem csak fényképezőgépek, hanem filmtekercsek is voltak. A Kodak üzlete csúcsán járhatott, amikor a holdraszállás alatt is az ő speciális színes gépeit használták. A Kodak fejlesztette ki az első digitális fényképezőgépet is, mégsem bírta az egyre szaporodó versenytársak diktálta iramot, így végül 2012-ben csődöt jelentett.

Ezt követően sok profillal próbálkozott még a cég, például kriptovaluta kibocsátással, vagy mobiltelefon és tablet gyártásával, illetve csomagolóanyag gyártással, de az idei év júliusában végül a gyógyszeripar mellett tették le a voksukat.

A piac nagyra értékelte ezt a profilváltást, így a cég részvényei gyors emelkedésnek indultak, két nap alatt összesen 600 százalékot emelkedve. A bíztatóan induló új üzletágat azonban kettértörte az a bejelentés, mely szerint a Kodak bennfentes részvénykereskedelmet folytathatott az amerikai kormányzattal történt szerződéskötés előtt, pontosan tudva, hogy a részvényárak a bejelentés hatására emelkedni fognak.

Emiatt az amerikai kormányzat felfüggesztette a hitel folyósítását a vizsgálat lezárásáig. A cég részvényei a felfüggesztést követően csaknem a bejelentés előtti szintre estek vissza.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések