A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A DK-s Arató Gergely szerint a kormány tehet majd róla, ha gócpontokká válnak az iskolák

A Gyurcsány-párt szerint nem kezdődik biztonságban a tanév.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány alkalmatlannak bizonyult arra, hogy a koronavírus-járvány mellett megteremtse a biztonságos tanévkezdés feltételeit – mondta a párt frakcióvezető-helyettese hétfőn a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón.

Arató Gergely úgy fogalmazott, elvárható lett volna, hogy a kormány megfelelően felkészítse az iskolákat a koronavírus-járvány elleni védekezésre, és így biztonságban kezdődhessen meg a tanév. Ez azonban nem történt meg, a kormánynak csak annyira tellett, hogy egy végrehajthatatlan ajánlást adjon ki az iskoláknak, egy közleményében pedig a szülőkre és tanárokra hárítson minden felelősséget – fejtette ki álláspontját.

Kiemelte, egy felelős kormány gondoskodott volna megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítőről és maszkról, valamint lehetővé tette volna az ingyenes teszteket a pedagógusoknak. Arató Gergely szerint

a kabinetnek emellett biztosítania kellene a tantermek megfelelő takarítását, fertőtlenítését, továbbá a betegség tüneteit mutató diákok könnyebb otthonmaradását.

Ezek elmaradása miatt a kormányt terheli a felelősség, ha a tanévkezdés gondokat okoz majd a járvány elleni védekezésben, az iskolák pedig gócpontokká válnak – tette hozzá.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések