A paprikás, cukkinis tészta hidegen, melegen is finom. Farfallével készítve izgalmas, nyár végi fogás.
Tedd színesebbé, változatosabbá az ebédet paprikás-cukkinis farfallével. A pillangóra vagy csokornyakkendőre emlékeztető tészta kitűnő zöldséges feltéthez. Érdemes durumlisztből készült farfallét választani, mert remek energiaforrás, és nem kell belőle túl sokat enni ahhoz, hogy jóllakottnak érezd magad.
* 1 db kaliforniai paprika
* 1 db cukkini
* 1 db paradicsom
* 2 evőkanál olívaolaj
* 2 teáskanál só
* 1 evőkanál aprított petrezselyem
* 1 gerezd fokhagyma
* bors
A megmosott cukkinit, a paprikát és a paradicsomot vágd kisebb darabokra, és kevés olajon párold pár percig.
Tedd a tésztát egy tálba, forgasd hozzá a zöldségeket. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sóval, borssal, és öntsd le vele a tésztát. Szórd meg aprított petrezselyemmel, és már tálalhatod is.
Tedd színesebbé, változatosabbá az ebédet paprikás-cukkinis farfallével. A pillangóra vagy csokornyakkendőre emlékeztető tészta kitűnő zöldséges feltéthez. Érdemes durumlisztből készült farfallét választani, mert remek energiaforrás, és nem kell belőle túl sokat enni ahhoz, hogy jóllakottnak érezd magad.
Hozzávalók 4 személyre:
* 30 dkg farfalle* 1 db kaliforniai paprika
* 1 db cukkini
* 1 db paradicsom
* 2 evőkanál olívaolaj
* 2 teáskanál só
* 1 evőkanál aprított petrezselyem
* 1 gerezd fokhagyma
* bors
Elkészítés:
A tésztához tégy fel egy nagy fazékban vizet forrni. Amikor lobog, dobd hozzá a farfallét, két teáskanál sót, és főzd fogkeményre körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Szűrd le és csepegtesd le.A megmosott cukkinit, a paprikát és a paradicsomot vágd kisebb darabokra, és kevés olajon párold pár percig.
Tedd a tésztát egy tálba, forgasd hozzá a zöldségeket. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sóval, borssal, és öntsd le vele a tésztát. Szórd meg aprított petrezselyemmel, és már tálalhatod is.
0 Megjegyzések