A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zamatos padlizsános lecsó: így tedd el télire tartósítószer nélkül

Most édes, lédús a paradicsom, érett a paprika, így végre rakhatsz el jó adag lecsót télre is. Dobd fel idén padlizsánnal!

A színes, zamatos lecsót hideg, szürke hónapokban öröm lesz levenni a kamrapolcról. Tartósítószer nélkül is bátran elteheted, de különös figyelmet fordíts a tisztaságra. A lecsóalapot aztán feldobhatod majd kolbásszal, üthetsz rá tojást, vagy kínálhatod rizzsel.

Hozzávalók:

> 4 kg paprika
> 2.5 kg paradicsom
> 1.5 kg padlizsán
> 1.5 kg vöröshagyma
> 2 evőkanál zsír
> 4 gerezd fokhagyma
> só
> bors

Elkészítés:

Az üvegeket mosd el, öblítsd el, majd tedd mikróba, és járasd egy percig. A fedőket is tisztítsd meg, és konyharuhán hagyd megszáradni.

A zöldségeket alaposan mosd meg, és csepegtesd le. A paprikákat vágd karikákra, a paradicsomot cikkekre, a hagymát nagyobb szeletekre, a padlizsánt pedig kockázd fel.

A zsírt olvaszd fel, a hagymát kezdd párolni, süsd kicsit a zúzott fokhagymával is, majd add hozzá a paprikát és a paradicsomot. Amikor utóbbi levet ereszt, dobd hozzá a padlizsánt. Sózd, borsozd, forrald össze, és főzd öt percig. Akkor jó, ha a paprika még roppanós marad. Szedd felforrósított üvegekbe, zárd le légmentesen, állítsd fejre öt percre. Tedd dunsztba, azaz csavard be plédekkel, ruhákkal. Ha egy-két nap múlva kihűlnek az üvegek, rakd száraz, hűvös helyre.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések