A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Túrós, parmezános töltött cukkinivirág: fantasztikus nyári finomság

Az olasz konyha egyik nagy nyári kedvence a töltött cukkinivirág, amibe ízlésedtől függően szinte bármi kerülhet.

Csempéssz toszkán hangulatot a konyhádba az ízletesen elkészíthető cukkinivirággal! Az olaszok sokszor ricottával töltik, de fűszeres túróval is isteni. Fontos, hogy bánj vele óvatosan, mert nagyon sérülékeny, könnyen szakad, és lehetőleg a vásárlás napján használd is fel.

Hozzávalók:

> 10 db cukkinivirág
> 25 dkg túró
> 5 dkg parmezán sajt
> 2 gerezd fokhagyma
> 2 evőkanál olívaolaj
> 1 evőkanál tejföl
> zöldfűszerek
> só
> bors

Elkészítés:

A cukkinivirágokból a bibéket távolítsd el, majd mosd meg, és csepegtesd le. A túrót nyomkodd össze villával, lazíts rajta egy kicsit tejföllel, majd fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, zöldfűszerekkel. A bazsalikom és az oregánó jól illik hozzá.

A virágokat óvatosan nyisd szét, és töltsd meg a túrós masszával, szórd meg reszelt parmezánnal. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg kevés olívaolajjal. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd 10-15 percig.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések