A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tiszai halászlé bográcsban: minél többféle halból készül, annál finomabb

A tiszai halászlé a sokféle haltól különösen ízletes, az átpasszírozott alaplétől jó sűrű, a paprikától pedig szép piros.

Nem kell egy Tisza-parti csárdába beülnöd, ha szeretnéd felidézni a halászlé csodás ízét, kerti partin vagy nyaralás során is megfőzheted! Az eredeti tiszai halászlé passzírozással, lefelé szűkülő bográcsban, szabad tűzön készül. A legtöbbször harcsa, ponty és kisebb halak kerülnek az edénybe. Érdemes feldobni csípős paprikával.

Hozzávalók:

> 1 kg ponty
> 1.5 kg apróhal
> 2 evőkanál fűszerpaprika
> 2 db paprika
> 3 evőkanál zsír
> 3 db vöröshagyma
> csípős paprika
> só
> bors

Elkészítés:

A halakat készítsd elő, a pikkelyeket távolítsd el, a fejet, a farkat vágd kis darabokra. A nagyobb halszeleteket sózd be, és tedd a hűtőbe. A zsírt olvaszd fel a bográcsban, és dinszteld meg rajta az apróra vágott hagymát. Rakd hozzá a fejeket, a farkakat és a kisebb halakat, szórd hozzá a pirospaprikát, a sót, majd önts hozzá annyi vizet, hogy mindent ellepjen. Főzd puhára körülbelül 50-60 perc alatt, majd a szálkákat távolítsd el, és szűrőn passzírozd át.

Az alaplevet tedd vissza a bográcsba, majd pakold bele a besózott halakat. Öntsd fel annyi vízzel, hogy a halszeleteket ellepje. Dobj még hozzá sót, borsot, és rotyogtasd 30 percig. Közben ne kevergesd, csak rázd az edényt, nehogy a halak összetörjenek. Ha szereted az ikrát és a haltejet, a végén belerakhatod a bográcsba. Csípős paprikával együtt kínáld.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések