A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szijjártó: Mielőbb újra együtt kell működni Kínával

Mielőbb újra kell indítani a magyar-kínai gazdasági együttműködést, erre mindkét oldalon megvan a politikai szándék – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfői online sajtótájékoztatóján, kínai útjáról beszámolva. 

A látogatás jelentőségét jól mutatja, hogy a külügyminiszterek között az eredetileg fél órára tervezett négyszemközti megbeszélés több mint másfél órára nyúlt, amely után még egy plenáris tárgyalás is következett.

Sajtótájékoztatójukon Szijjártó Péter kiemelte: Magyarország és Kína nagy jelentőséget tulajdonít az együttműködésüknek.

Hangsúlyozta: a mostani megbeszélés fő témája az volt, hogy milyen menetrend szerint indítsák újra Kína és Magyarország gazdasági együttműködését.

Mára Kína vált a magyar gazdaság második legjelentősebb importforrásává, és kínai vállalatok több mint ötmilliárd dollár értékben hajtottak végre beruházást eddig Magyarországon, így a magyar gazdaság jövőbeni sikere szempontjából fontos, hogy a kétoldalú gazdasági együttműködés minél gyorsabban visszatérjen a régi lendületéhez

– közölte.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések