A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sörösdobozon sült fűszeres grillcsirke: szaftos, omlós és ropogós

Amerikai grillpartik kedvence a sörösdobozon sült csirke. Ezzel a módszerrel a hús fantasztikusan puha lesz.

Ennél egyszerűbben nem is készíthetnél grillcsirkét! A sör és a fűszerek jól átjárják a húst, így az sokkal zamatosabbá, omlósabbá válik. Ha kívülről is bekened alkohollal, a bőre fényes lesz. Az amerikaiak általában zárt grillsütőben készítik, de sütőben is tökéletes lesz. Az ideális csirke 1,2-1,5 kilogramm között van, akkora hús még biztosan elfér a dobozon. Ne kövesd el azt a hibát, hogy bontatlan sörösdobozra teszed a csirkét, mert az felrobbanhat. A sütőlapra vagy tepsire pakolhatsz zöldségeket is.

Hozzávalók:

1 db egész csirke
1 doboz sör
2 evőkanál vaj
2 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring

bors

Elkészítés:

A csirkét mosd meg kívül-belül, majd papírral töröld szárazra, és sózd be jó alaposan. A sör felét öntsd ki a dobozból, majd húzd rá a csirkét a farrészével. A doboz tetejét néhány helyen érdemes megszurkálni, hogy a gőz távozni tudjon belőle. A vajat olvaszd fel, keverd össze borssal, rozmaringgal, zúzott fokhagymával, és önts hozzá kevés sört. Kend be vele a csirkét, nyúlj be a bőr alá és az üregekbe is.

Rakd felforrósított grillre, és közepes hőmérsékleten, páccal kenegetve süsd meg a húst körülbelül másfél óra alatt. Grill híján tepsiben is elkészítheted, 180 fokon körülbelül másfél óra alatt sül meg. Mielőtt felszeletelnéd a húst, feltétlenül pihentesd legalább 10 percig.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések