Amerikai grillpartik kedvence a sörösdobozon sült csirke. Ezzel a módszerrel a hús fantasztikusan puha lesz.
Ennél egyszerűbben nem is készíthetnél grillcsirkét! A sör és a fűszerek jól átjárják a húst, így az sokkal zamatosabbá, omlósabbá válik. Ha kívülről is bekened alkohollal, a bőre fényes lesz. Az amerikaiak általában zárt grillsütőben készítik, de sütőben is tökéletes lesz. Az ideális csirke 1,2-1,5 kilogramm között van, akkora hús még biztosan elfér a dobozon. Ne kövesd el azt a hibát, hogy bontatlan sörösdobozra teszed a csirkét, mert az felrobbanhat. A sütőlapra vagy tepsire pakolhatsz zöldségeket is.
1 doboz sör
2 evőkanál vaj
2 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
só
bors
Rakd felforrósított grillre, és közepes hőmérsékleten, páccal kenegetve süsd meg a húst körülbelül másfél óra alatt. Grill híján tepsiben is elkészítheted, 180 fokon körülbelül másfél óra alatt sül meg. Mielőtt felszeletelnéd a húst, feltétlenül pihentesd legalább 10 percig.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
Ennél egyszerűbben nem is készíthetnél grillcsirkét! A sör és a fűszerek jól átjárják a húst, így az sokkal zamatosabbá, omlósabbá válik. Ha kívülről is bekened alkohollal, a bőre fényes lesz. Az amerikaiak általában zárt grillsütőben készítik, de sütőben is tökéletes lesz. Az ideális csirke 1,2-1,5 kilogramm között van, akkora hús még biztosan elfér a dobozon. Ne kövesd el azt a hibát, hogy bontatlan sörösdobozra teszed a csirkét, mert az felrobbanhat. A sütőlapra vagy tepsire pakolhatsz zöldségeket is.
Hozzávalók:
1 db egész csirke1 doboz sör
2 evőkanál vaj
2 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
só
bors
Elkészítés:
A csirkét mosd meg kívül-belül, majd papírral töröld szárazra, és sózd be jó alaposan. A sör felét öntsd ki a dobozból, majd húzd rá a csirkét a farrészével. A doboz tetejét néhány helyen érdemes megszurkálni, hogy a gőz távozni tudjon belőle. A vajat olvaszd fel, keverd össze borssal, rozmaringgal, zúzott fokhagymával, és önts hozzá kevés sört. Kend be vele a csirkét, nyúlj be a bőr alá és az üregekbe is.Rakd felforrósított grillre, és közepes hőmérsékleten, páccal kenegetve süsd meg a húst körülbelül másfél óra alatt. Grill híján tepsiben is elkészítheted, 180 fokon körülbelül másfél óra alatt sül meg. Mielőtt felszeletelnéd a húst, feltétlenül pihentesd legalább 10 percig.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések