A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pisztolyt szegezett a feleségére egy volt munkásőr Somogyban, kommandósok rohanták le

Immár szent a béke, megbocsátott Katika és visszafogadta otthonába a börtönből szabadult férjét, György Jánost. Pedig az egykori munkásőr férfi részegen, csőre töltött pisztollyal kergette ki az udvarra az asszonyát, és azzal fenyegette, hogy lelövi. Katika nem volt szívbajos, kihívta a rendőrséget, a szomszédok pedig örömmel nézték az ingyen mozit.

– Akkoriban halt meg az anyám, gyászomban megittam 2 liter pálinkát és négy liter bort. Sajnos a végén pisztolyt fogtam Kati fejéhez – idézte fel a Blikknek János, miközben felesége épp babot fejtett a garázsban. – Sose hittem volna, hogy valaha is 22 kommandós jön értem. Pedig jöttek. A mesterlövészek célba vették az összes ablakomat. Bár a kommandósok hívására felemelt kézzel kimentem, mégis úgy húztak végig az udvari betonjárdán, mint a rongyot. Letartóztattak, a kaposvári börtönbe kerültem – folytatta.

János annyira részeg volt, hogy a nyomozótiszt egy hétig képtelen volt kihallgatni. Amikor kijózanodott, első mondatával pálinkát kért tőle. Majd a másodikkal közölte, ha nem adja vissza a pisztolyát, akkor vesz egy másikat. Aztán levelet írt a feleségének, amiben nem győzött bocsánatot kérni tőle.

– A börtönben tízfős zárkába kerültem, a társaim hősként ünnepeltek. Ugyanis híre ment, hogy veszélyes bűnöző vagyok, a TEK-esek megtalálták a pisztolyomat és a távcsöves puskámat, meg ezer lőszert. Csak az zavart bent, hogy három percet adtak a fürdésre, utána elzárták a meleg vizet. Életemben annyit nem táncoltam, mint ott a hideg víz alatt.

A bíróság végül Jánost lőfegyverrel visszaélés miatt jogerősen 3 év szabadságvesztésre ítélte, aminek a végrehajtását 3 évre felfüggesztette. A férfinak már vissza sem kellett menni a börtönbe, feleségével a tárgyalóteremből együtt mentek haza. Azóta csend van otthon, ha János néha hőbörög, Katika rászól, hogy inkább feküdjön le.

– Húsz évig voltam munkásőr, amikor a testület megszűnt, az utolsó napig viseltem az egyenruhát. Utána „A Haza, a nép hűséges szolgálatáért” kormánykitüntetést kaptam – mutatta büszkén a medált János. – Lélekben ma is munkásőr maradtam. Emlékszem, a megyei nagykutyák rendszeresen megjelentek a nagybajomi bázisunkon, mindig hozták magukkal a szeretőiket, akikkel hajnalig dorbézoltak, miközben én kapuőrséget adtam AKM géppisztollyal a nyakamban. Most meg? Nyugdíjas villanyszerelő vagyok, aki egy éve heresérvvel küzd, és nem jut el az orvoshoz.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések