A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Paradicsomos bruschetta bazsalikommal, olívaolajjal: az olaszok kedvenc nyári szendvicse

Élvezd a nyarat, varázsolj mediterrán hangulatot a konyhádba ínycsiklandó bruschettával. Készítsd úgy, ahogy az olaszok!

Friss, érett paradicsom, bazsalikom, fokhagyma: ugye nem kell bizonygatni, hogy milyen jól összeillenek? Főleg kevés olívaolajjal leöntve. A bruschetta szó egyébként pirított kenyérszeletet jelent. Az olaszok imádják, étkezések között, előételként is szívesen fogyasztják, de kerti partikon is kapós. Gyakran turbózzák sonkával, olajbogyóval vagy éppen mozzarellával.

Hozzávalók:

    8 szelet kenyér
    6 db paradicsom
    5 gerezd fokhagyma
    1 teáskanál só
    6 levél bazsalikom
    0.5 teáskanál bors
    1 táskanál borecet
    olívaolaj
    oregánó (elhagyható)

Elkészítés:

A kenyeret vágd egy-másfél centis szeletekre, és pirítsd meg. Teheted sütőbe vagy akár pirítóba is. Még melegen kend be olívaolajjal, esetleg előtte dörzsöld be fokhagymával. A megmosott, szárazra törölt paradicsomokat vágd kis darabokra, és rakd egy tálba. Szórd hozzá a felaprított bazsalikomot, a zúzott fokhagymát, sózd és borsozd. Az olaszok szívesen megszórják még oregánóval is. Locsold meg olívaolajjal és borecettel. Óvatosan forgasd össze, és halmozd a kenyérre. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések