Nem válogattak a harci eszközökben annak a két bandának a tagjai, akik vérre menő harcba kezdtek csütörtök éjszaka Érden.

Egy ember meghalt, öten súlyosan, heten könnyebben sérültek. Előkerültek kövek, botok, vasvilla, sőt még gázpisztollyal is próbálták egymás vérét ontani a bandatagok. Az M7-es autópálya felhajtójánál lévő benzinkúton fajultak el a dolgok a két csapat között, ám ez már csak a folytatása volt egy korábbi szóváltásnak, amely néhány kilométerrel odébb, egy másik kúton zajlott.

– Nálunk kezdődött az egész. Nagy kiabálásra lettünk figyelmesek – mondta lapunknak névtelenséget kérve egy ott dolgozó. – Nagyon sokan voltak, nem láttuk tisztán, hogy tettlegességig fajult volna a veszekedés. Az ordítozás után kergetni kezdték egymást.

A két banda autós üldözésbe kezdett, a kocsikkal koccantak is, majd a fentebbi töltőállomásnál félreálltak. A helyszínen lévő rokonság szerint az üldözők meg sem várták, hogy kiszálljon az autóból az ellenfél, mészárlásba kezdtek.

– Leszámolni jöttek, egyértelmű. Odaléptek az autóhoz, s rögtön szúrtak – mondták a családtagok lapunknak, hozzáfűzve: – Józsit úgy megszurkálták, hogy a helyszínen újra kellett éleszteni, egy másik tesónak majdnem levágták a kezét.


Az ötvenéves férfi állapotát a mentők a helyszínen stabilizálták, de később belehalt a szúrt sebekbe.

Információink szerint az elhunyt férfi tehetős építőipari vállalkozó volt, épp ezért ismerősei először azt hitték, üzleti vita volt a balhé. Később ezt egy arra járó rokon cáfolta lapunknak.

– A fiát, Renátót támadták be korábban az enyingiek. A közösségi oldalon üzengettek egymásnak a fiatalok. Józsi csak a fiát védte, de sajnos ő húzta a rövidebbet. Nem volt itt semmilyen üzleti vita – állította a családtag. Azt mondja, a fiatal fiú az édesapjával együtt dolgozott az építőiparban, csak a környéken legalább 100 házat építettek. Emellett pedig luxusautókkal is kereskedtek. – Úgy váltogatja az autókat, mint más az alsógatyát. Jómódban élnek – tette hozzá.

A véres összecsapás előtt néhány órával az enyingiek egy live videóval üzentek az érdieknek a Facebookon: „gyertek, üssünk egyet, kutyák!” – provokálták ellenfeleiket.


A rendőrség 13 embert fogott el a halálos bandaháború után, egy 36 éves férfit emberöléssel, a többieket csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsítják.

Az elhunyt fia viszont vendettára készül, nyíltan megüzente egy videóban, hogy ölni fog.

Cozma gyilkosai ott éltek

Enying település neve nem először forr össze a bűnözéssel. 2009-ben az ismert kézilabdázót, Marian Cozmát ölte meg az enyingi Sztojka Iván és csapata. Nekik köszönhetően Enying hírhedtté vált. A közelmúltban ismét miattuk került a figyelem középpontjába a város: ekkor stricik voltak egy enyingi banda tagjai közt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek