Ötvennyolc illegális bevándorlót tartóztattak fel a La Manche-csatornán

Nagy-Britanniába tartó ötvennyolc illegális bevándorlót tartóztattak fel több bevetés során a francia hatóságok pénteken a La Manche-csatornán.

Az AFP francia hírügynökség szerint a menedékkérők között nyolc gyerek is volt. A francia hatóságok külön figyelmeztetést adtak ki, hogy a migránsok ne vágjanak neki a világ egyik legforgalmasabb és ezért különösen veszélyes tengeri útvonalának Nagy-Britannia és Franciaország között.

Az AFP összesítése szerint az idén legalább 682 ember próbálkozott meg illegálisan Nagy-Britanniába jutni ezen az útvonalon. Tavaly 2700 illegális bevándorlót tartóztattak fel a forgalmas tengeri úton. Négyen életüket vesztették a kockázatos átkelés közben, az azonban nem ismert, hogy hány illegális bevándorlónak sikerült észrevétlenül átjutnia az Egyesült Királyságba.

A Nagy-Britanniába tartó illegális bevándorlók gyakran kísérelnek meg az észak-franciaországi kikötőkből Doverbe tartó kompokon átkelő kamionokban vagy a csatornaalagúton közlekedő teherautókon elrejtőzni, a jó idő beköszöntével kisebb csónakokon átkelni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések