A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koronavírussal fertőződött meg egy férfi Hajdúszoboszlón

A 73 éves férfi egy baráti találkozón kaphatta el a vírust, azóta sem ő, sem a felesége nem érintkezett senkivel.

Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere Facebook-oldalán tette közzé, miszerint délután hivatalos értesítést kapott az illetékes kormányhivataltól, „mely szerint egy fő hajdúszoboszlói személynél kimutatták a Covid-19 vírust”.

Mint a polgármester a posztban ismertette,

a 73 éves férfit a biztonság kedvéért kórházba szállították, felesége – mint egyetlen kontaktszemély – a családi házban elkülönítve, tünetmentesen tölti a hatóságilag elrendelt karantént.

Hozzátette, nála is megtörtént a mintavételezés, az eredményére azonban még várni kell.

„A feleség elmondása szerint egy baráti találkozón kaphatta el férje a vírust, azóta senkivel nem érintkeztek. Kérek mindenkit, hogy pánik keltés nélkül a közösségi zárt terekben használják a szájmaszkot, tartsák be kommunikáció esetén is a biztonságos védőtávolságot és minél gyakrabban végezzenek kézfertőtlenítést! Riadalomra nincs ok, de határozottan kérek mindenkit a biztonsági szabályok betartására!” – zárta posztját Czeglédi Gyula.

Július 20-án Szabó Csaba, Téglás polgármestere jelentette be, hogy a településen egy család tagjai megfertőződtek a koronavírussal. Másnap Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere adott ki közleményt. Mint írta, „Hajdúböszörmény Város Önkormányzata nem kap hivatalos értesítést a városunkban lévő, koronavírussal fertőzött betegek számát illetően, azonban tudomásunkra jutott, hogy sajnálatos módon Hajdúböszörményben is megjelent a COVID - 19 vírus”.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések