A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koronavírus: kötelezővé teszik a nyomkövető karkötő viselését a beutazók számára Szingapúrban

Határainak fokozatos megnyitásával párhuzamosan, augusztus 11-től nyomkövető karkötővel ellenőrzik azt, hogy a külföldi országokból érkezők betartják-e az előírt karanténszabályokat Szingapúrban.

Augusztus 11-től a Szingapúrban a kockázatosnak ítélt országokból érkezőket nyomkövető karkötővel látják el a hatóságok, akik ezzel próbálják ellenőrizni azt, hogy valóban betartják a 14 napos karantént. Hasonló szabályozást korábban Hongkongban és Dél-Koreában is alkalmaztak már.

A nyomkövető karkötő Bluetooth- és GPS-jelek segítségével ellenőrzi, hol tartózkodik a viselője, illetve a hatóságoknak jelzi azt is, ha a karanténköteles személy elhagyta az otthonát, megszegve ezzel a szabályokat.

Szingapúr közlése szerint a készülék – amelyet 12 éven aluliaknek nem kell viselniük – nem tárol személyes adatokat, illetve hang és kép rögzítésére sem alkalmas. Azokat, akik megsértik a karanténszabályokat, több mint hétezer dolláros (kb. 200 ezer forintos) büntetéssel sújtják, illetve akár hat hónapos börtönbüntetés is kiszabható.

Szingapúrban mindeddig csaknem 53 ezer koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, főként a vendégmunkások szállásain, az utóbbi napokban azonban a külföldről behurcolt esetek száma is növekedésnek indult – írja a Reuters hírügynökség.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések