A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Két év börtönbüntetést kaphatnak az LMBTI-aktivisták, akik meggyalázták a szobrokat Lengyelországban

Több rendőrségi bejelentés, illetve a lengyel igazságügyi miniszterhelyettes, Sebastian Kaleta kezdeményezésére indult ügyészségi vizsgálat Lengyelországban aktivisták egy csoportja ellen, akik szerda éjjel a melegjogi mozgalmakat jelképező szivárvány színű zászlókat, illetve rózsaszín, anarchista emblémákkal ellátott maszkokat helyeztek el Varsó különböző köztéri szobrain.

A Szent Kereszt Bazilika lépcsőjén álló Krisztus-szobor, illetve Nikolausz Kopernikusz csillagász szobra szobrát átértelmező aktivisták a lengyel törvények szerint akár két évre is börtönbe kerülhetnek, ha elítélik őket.

A csoport internetes manifesztója szerint a performansz a különbözőség tüntetéséről, a homofóbia elleni harcról szól.




A lengyel elnökválasztáson nemrég győztes Andrzej Duda fő kampányígérete a „hagyományos lengyel család” megőrzése volt, a szexuális kisebbségeket negatívan érintő törvények bevezetésével. Egy héttel a választás előtt például bejelentette, hogy tilossá teszi az azonos nemű párok számára az örökbefogadást.  Az államfő a választási kampánya során máskor is szóba hozta már a melegjogokat, júniusban például azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy az „LMBTQ-ideológiát” a kommunizmushoz hasonlította.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések