Ha szereted a mediterrán ízeket, az egyszerű, de isteni kecskesajtos, padlizsános pennét feltétlenül meg kell kóstolnod!
A padlizsán a nyári grillszezon egyik kedvence. Szinte mindenre, így még a legegyszerűbb tésztára is illik. Főleg markáns ízű kecskesajttal párosítva. Grillezve sokkal finomabb a zöldség, jó partnere a fokhagyma és a bazsalikom. Ha van időd, a padlizsánt akár pácolhatod is.
1 db padlizsán
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 ág bazsalikom
só
bors
szerecsendió
A tésztát tedd lobogó vízbe, dobj hozzá sót, és főzd meg forrástól számítva nyolc-tíz perc alatt. Amikor már nem kemény, de nem is puha, szűrd és csepegtesd le. Rakd hozzá a padlizsánt, a kisebb darabokra vágott kecskesajtot, a bazsalikomot, és locsold meg a maradék páclével vagy olívaolajjal.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
A padlizsán a nyári grillszezon egyik kedvence. Szinte mindenre, így még a legegyszerűbb tésztára is illik. Főleg markáns ízű kecskesajttal párosítva. Grillezve sokkal finomabb a zöldség, jó partnere a fokhagyma és a bazsalikom. Ha van időd, a padlizsánt akár pácolhatod is.
Hozzávalók:
40 dkg penne1 db padlizsán
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 ág bazsalikom
só
bors
szerecsendió
Elkészítés:
A páchoz keverd össze egy tálban az olívaolajat, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát. A padlizsánokat vágd ujjnyi vastag szeletekre, és kend be a páclével. Ezt követően rakd grillre, és süsd oldalanként két-két percig. Serpenyőben, kevés olajon is megsütheted.A tésztát tedd lobogó vízbe, dobj hozzá sót, és főzd meg forrástól számítva nyolc-tíz perc alatt. Amikor már nem kemény, de nem is puha, szűrd és csepegtesd le. Rakd hozzá a padlizsánt, a kisebb darabokra vágott kecskesajtot, a bazsalikomot, és locsold meg a maradék páclével vagy olívaolajjal.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések