A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ínyenc, roppanós rakott brokkoli: a sok tejszíntől jó szaftos lesz

A rakott brokkoli sok változata közül ez a csirkés az egyik legjobb és leggyorsabb!

A brokkoli, a sajt és a tejszín remek kombinációja ez a klasszikus, rakott fogás. Kényelmesen elkészítheted egy órán belül. Ha van hétvégéről maradék csirkemell, azt is használd fel hozzá. A selymes szószban az ízek tökéletes harmóniában vannak egymással, és még sajt is kerül bele.

Hozzávalók:

> 50 dkg csirkemell
> 4 dl főzőtejszín
> 20 dkg trappista sajt
> 1 db vöröshagyma
> 2 gerezd fokhagyma
> 2 evőkanál liszt
> 2 ág rozmaring
> só
> bors
> szerecsendió
> olaj

Elkészítés:

A brokkolit alaposan mosd meg, szedd rózsáira, és rakd forrásban lévő vízbe. Főzd három-öt percig, majd csepegtesd le. A vöröshagymát kevés olajon dinszteld meg, rakd rá a csirkemellet, és párold oldalanként öt-öt percig.

Öntsd egy serpenyőbe a főzőtejszínt, ízlés szerint rakj hozzá sót, borsot, szerecsendiót, rozmaringot, tedd hozzá a zúzott fokhagymát, és kezdd melegíteni. Részletekben szórd hozzá a lisztet, és kevergesd addig, amíg besűrűsödik. A végén tedd hozzá a reszelt sajt felét.

Egy tűzálló edényt kenj ki zsiradékkal, majd rendezd el benne a brokkolikat és a csirkemellet. Öntsd le a sajtos-tejszínes szósszal, mehet rá a maradék reszelt sajt, és forró sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések