A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hídi vásár Hortobágyon: idén szolidabban

Megkezdődött a hagyományos hortobágyi hídi vásár augusztus 20-án: a kilenclyukú híd lábánál a korábbiakhoz hasonló területen, de a járványhelyzetre tekintettel kevesebben árusíthatják portékáikat a négynapos országos kirakodóvásárban - közölte az MTI-vel a vásárt rendező Hortobágyi Délibáb Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Simon Zsuzsanna azt mondta, az év elején kialakult és sokáig bizonytalan helyzetben is "rendületlenül hittek" abban, hogy a szokásokhoz híven megszervezhetik a puszta nagy nyári rendezvényét.

Július végén vált egyértelművé, hogy másképp mint korábban, de az idén is lesz hídi vásár - tette hozzá.

A tulajdonos önkormányzattal egyeztetve lemondták a kulturális programokat és teljesen átszervezték a vásártér kiosztását, különös figyelemmel a védekezésre, a biztonsági távolság betartására, és ehhez megfelelő számú kiszolgáló személyzetet biztosítására - mondta a főszervező.

Hozzátette: a mintegy 35 ezer négyzetméteres területen kevesebb árust fogadnak: mintegy 160 árusító helyet alakítottak ki, további száz jelentkezőt azonban a járványhelyzet miatt nem tudtak fogadni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések