A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Havas: Engem nem lehetett megvenni 1-2 millióval, mindig független voltam

„Az itt a baj, hogy a mi szakmánk kivérzett” – jelentette ki Havas Henrik abban a videóban, ahol az Index-ügyről is elmondta véleményét.

Havas Henrik is elmondta véleményét az Index-ügyről, illetve kicsit tágabb kontextusban szót ejtett a magyar médiahelyzet problémáiról. Az N1 You Tube-csatornájára feltöltött videóban Havas egy cikk segítségével felidézte rendszerváltás előtti időket, amikor 1983-ban „a pártállam úgy döntött, hogy nem kell neki a Mozgó Világ”. Havas elmondta: még fiatal újságíróként ő is írt az új Mozgó Világban, de ezt később nem rótták fel neki kollégái.

Ennek kapcsán elmondta, olvasott egy olyan történetet, miszerint az Index nemrég megkeresett egy „nem kormányközeli” újságírót, aki most „tudathasadásos” állapotban van, mert gyerekekről kell gondoskodnia, számlát kell fizetnie.

„Ha azt mondanák, hogy Havas úr, itt írja alá, hogy ügynök lesz, mert különben a családját börtönbe zárjuk, a gyerekét megkínozzuk, akkor simán aláírnék” – mondta. „Most nagyon őszinte leszek. Az hogy én így megőriztem a függetlenségemet, hogy engem mindenhonnan kirúgtak, ez nem azért volt, mert olyan bátor faszagyerek vagyok, hanem mert volt egy hátterem. Engem nem lehetett megvenni még egy-két millióval sem, mert volt pénzem. Hogy miből volt pénzem? Könyveket írtam, sajtóügynökséget működtettem. Szóval az itt a baj, hogy a mi szakmánk kivérzett. Csupa szegény, kiszolgáltatott ember nevezi magát újságírónak, és tetszik vagy nem tetszik, elég sokan vannak” – folytatta.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések