A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hamarosan elindul az Instagram saját TikTokja, a Reels

Néhány héten belül csaknem 50 országban indítja el az Instagram a legújabb, Reels nevű funkcióját, amelyet nem titkoltan a TikTok videómegosztó oldal ihletett.

Az Instagram fejlesztői már régóta dolgoznak a Reels nevű funkción, amely – a TikTokhoz hasonlóan – rövid, 15 másodperces videók megosztására lesz alkalmas. A fejlesztést korábban már Brazíliában, Franciaországban és Németországban is tesztelhették a felhasználók.

Az Instagram viszont most bejelentette, hogy néhány héten belül 50 országban, így többek közt az USA-ban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Japánban és Ausztráliában is elérhetővé válik. Arról viszont egyelőre nincs információ, hogy a magyar felhasználók mikor juthatnak hozzá az új funkcióhoz.

A Reelsen az Instagram-sztorikhoz hasonló, rövid bejegyzéseket lehet majd közzétenni. A változást viszont az jelenti majd, hogy a 15 másodperces videók szerkesztési eszközei jóval kifinomultabbak lesznek az eddig megszokottaknál, hiszen a felhasználók – a TikTokhoz hasonló módon – zenével láthatják el a felvételeket, amelyeket lassíthatnak vagy gyorsíthatnak – írja a HVG.hu.

A Reels bevezetésének időpontja feltehetően nem véletlen, hiszen Donald Trump néhány nappal ezelőtt bejelentette, kész aláírni a kínai tulajdonban álló TikTok betiltásáról szóló dokumentumot. Az amerikai kormány ugyanis attól tart, hogy az alkalmazáson keresztül a kínai kommunista párt hozzájuthatott az amerikai állampolgárok privát adataihoz. Hétfőn viszont az is kiderült, hogy a Microsoft vállalata felvásárolná a TikTok amerikai leányvállalatát, és egy, a korábbinál nagyobb digitális védelmet biztosító platformmal szolgálnának az amerikai felhasználóknak.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések