Ha grillpartira készülsz, a zöldségnyársat se hagyd ki a kínálatból, hisz isteni köret lehet a sültek mellé.
Forró nyári napokon sokkal jobb a szabadban sütögetni, mint a konyhában izzadni. Gondolj azokra is, akik a hús helyett vagy mellett szívesen esznek valami könnyű finomságot. A zöldségnyárs mindig kapós. Ha fanyársakkal dolgozol, érdemes fél órára vízbe áztatni, hogy ne törjenek.
> 20 dkg koktélparadicsom
> 1 db cukkini
> 1 db piros kaliforniai paprika
> 1 db sárga kaliforniai paprika
> 2 db lila hagyma felkockázva
> 2 gerezd fokhagyma
> 2 evőkanál olívaolaj
> 1 teáskanál citromlé
> kakukkfű
> só
> bors
A zöldségeket kend be a páccal, hogy az ízek jól átjárják, majd váltakozva tűzd a nyársra. Ha van időd, pihentesd legalább fél órát a hűtőben. Tedd a nyársat olajozott grillrácsra, és forgatva süsd 10-12 percig. Közben többször fordítsd meg, hogy mindenhol szép színt kapjon. Önmagában, mártogatóssal vagy sültekkel kínáld.
Forró nyári napokon sokkal jobb a szabadban sütögetni, mint a konyhában izzadni. Gondolj azokra is, akik a hús helyett vagy mellett szívesen esznek valami könnyű finomságot. A zöldségnyárs mindig kapós. Ha fanyársakkal dolgozol, érdemes fél órára vízbe áztatni, hogy ne törjenek.
Hozzávalók:
> 20 dkg gomba> 20 dkg koktélparadicsom
> 1 db cukkini
> 1 db piros kaliforniai paprika
> 1 db sárga kaliforniai paprika
> 2 db lila hagyma felkockázva
> 2 gerezd fokhagyma
> 2 evőkanál olívaolaj
> 1 teáskanál citromlé
> kakukkfű
> só
> bors
Elkészítés:
A gombát és a hagymát pucold meg, majd a többi zöldséggel együtt vágd nagyjából azonos darabokra. Az olívaolajat keverd össze a citrom levével, a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sóval, borssal, kakukkfűvel.A zöldségeket kend be a páccal, hogy az ízek jól átjárják, majd váltakozva tűzd a nyársra. Ha van időd, pihentesd legalább fél órát a hűtőben. Tedd a nyársat olajozott grillrácsra, és forgatva süsd 10-12 percig. Közben többször fordítsd meg, hogy mindenhol szép színt kapjon. Önmagában, mártogatóssal vagy sültekkel kínáld.
0 Megjegyzések