A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fejlemény a nagylóki tragédia szigszalagos gyilkosainak ügyében

Vádat emeltek nyolc ember ellen, amiért tavaly novemberben egy székhez szigszalagoztak egy részeg férfit a nagylóki kocsma teraszán, majd otthagyták. A szerencsétlen áldozat meghalt a hidegben – közölte a Fejér Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint négy férfi a sértettet leitatta, majd úgy döntöttek, a teraszon elalvó férfit a székhez kötözik.

Ennek érdekében az egyikük a pultostól szigetelő szalagot vásárolt, a sértettre egy másik széket borított, majd két társa segítségével a két széket az abban elhelyezkedő sértettel együtt a szigetelő szalaggal áttekerte, a férfi végtagjait a székek lábaihoz, illetve karfáihoz rögzítetve, miközben negyedik társuk a történtekről felvételt készített.

Később a kocsmába érkezett további négy férfi, akik közül három – miután megmutatták nekik a megkötözött illetőt – fényképet is készített a későbbi áldozatról.

A zárást követően valamennyi vádlott távozott a helyszínről, ám az alvó, megkötözött férfit magára hagyták.

A férfi az éjszaka folyamán megpróbált kiszabadulni a kötözésből, de a székekkel együtt felborult, majd a hajnali órákban a terasz padlóján kihűlt és meghalt.

A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntette, illetve segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette miatt vádat emelt mind a nyolc személlyel szemben.

A főügyészség vádiratában négy terhelttel szemben fegyházbüntetés kiszabását, két vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, két terhelttel szemben pedig fiatalkorúak felfüggesztett fogházbüntetésének kiszabását indítványozta.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések