A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Engedély nélkül jutottak fegyverekhez a sportlövő egyesületek tagjai - lecsapott rájuk a rendőrség

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség 29 személlyel szemben emelt vádat lőfegyverrel visszaélés és közokirat-hamisítás bűntette miatt, többükkel szemben letöltendő börtönbüntetést indítványozott.

A vádirat szerint egy 64 éves férfi egy sportlövő egyesületet működtetett. A férfi 2014-től kialakított egy elkövetői kört, amelyben több társával a saját és más sportlövő egyesületek, klubok tagjainak segítettek sportcélú fegyvertartási engedélyekhez jutni vagy meghosszabbíttatni azokat úgy, hogy a tagok nem teljesítették valamennyi szükséges jogszabályi feltételt.

A közokiratnak minősülő fegyvertartási engedélyek a lőfegyverek tartására és használatára vonatkozó jogosultságot valótlanul tanúsították. A vádlottak között van egy 51 éves orvosnő is, aki úgy adta ki az orvosi igazolásokat, hogy a klubtagokat valójában meg sem vizsgálta - írja az ugyeszseg.hu.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség 29 személlyel szemben nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra lőfegyverrel visszaélés és közokirat-hamisítás bűntette miatt.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság ítéljen letöltendő börtönbüntetésre és pénzbüntetésre négy vádlottat, az orvost határozott időre tiltsa el foglalkozása gyakorlásától. Az ügyészség a büntetések próbaidőre történő felfüggesztésére csak akkor lát lehetőséget, ha a négy vádlott az előkészítő ülésen beismeri bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések