A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elítélték az egykori Google-dolgozót, aki cégtitkokat lopott át az Uberhez: ennyi időre zárják rács mögé

A Google-alkalmazotja fontos információkhoz jutott, amiket aztán az Uber céghez is magával vitt. Mindezért 18 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott.

Elítélték a Google korábbi mérnökét, Anthony Levandowskit, aki a keresőcég önvezetőautó-projektjén dolgozott, és ez idő alatt vállalati titkokat lopott el.

A férfi 2016 januárjában jött el a cégtől, de mielőtt erre sor került, a mérnök 14 000 olyan fájlt töltött le saját laptopjára, amiket nem lett volna szabad - írja a HVG.

A szoftvermérnök a Google után az Uberhez ment dolgozni, ide vitte magával együtt a lopott cégtitkokat. Ráadásul nagyon hasonló területen helyezkedett el, szintén önvezető autókkal foglalkozott. Miután a vállalaton belül híre ment Levandowski tettének, az Uber vezetői megbizonyosodtak a hír valódiságáról, és elbocsátották a dolgozót, a lopott információkat pedig törölték. A férfit az ellene felhozott vádak alapján augusztus 4-én ítélték el, 18 hónap letöltendő börtönt kapott. Az ügyész eredetileg 27 hónapot kért rá.

A büntetés mellé egy 179 millió dolláros bírságot is kell fizetnie, amit a Google-lel kötött felmondás megszegése miatt kapott.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések