A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elfeketedett a radar és az ég, pokoli zivatarok csaptak le

Veszedelmes viharok pattantak ki szinte a semmiből egymás után a Dunántúlon. Veszprém fölött szó szerint elfeketedett az ég.

Elfeketedett az időkép.hu-n ország radartéképe is foltokban, amire régóta nem volt példa. A nagyon erős, jégveréssel és erős villámlással is járó zivatarokat rendszerint pirossal illetve sötétpirossal jelölik.

A radarképen látszik, milyen durva zivatarok pattantak elő a Dunántúlon / Fotó: idokep.hu

A veol.hu videjóán pedig az látszik, hogya szabadultak el az elemek a Veszprém megyei BándonÉ:


Közben az idokpe.hu több órás eseményeket összesűrítve felgyorsító time.lapse videóján az látszik, hogy az időjárás mintha egy gigantikus napernyőt húzott volna Balatonalmáédiból a Balaton egész keleti csücske fölé.


Minden pont úgy történik a magasban, ahogy azt reggel előre jeleztük.

Országos Meteorológiai Szolgálatat arra figyelmeztet, hogy ma elszórtan várhatók zivatarok, nagyobb számban a Dunántúlon, kiemelten a Dunántúli-középhegységben, az Északi-középhegység nyugati részén, illetve a Duna vonala körül, míg az Alföldön inkább csak egy-egy helyen valószínű zivatar. A lassan áthelyeződő zivatarokat elsősorban felhőszakadás (20-30 mm fölötti csapadék), egy-egy helyen 60-70 km/h-t meghaladó szél és 1 centis jégdarabokból álló jégeső kísérheti.

Éjszaka átmenetileg stabilizálódhat a légkör, de hajnaltól a középső-északi országrészben (Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest) ismét jobb eséllyel számíthatunk zivatarok kialakulására.

Holnap a Dunántúlon, illetve Duna vonalához közelebb eső alföldi, észak-magyarországi tájakon várható még több zivatar. A zivatarokhoz helyenként felhőszakadás (20-50 mm-t elérő csapadékkal), viharos (60-80 km/h-s) szél és jégeső társul.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések