A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Döbbenet: kétszer rabolt ki egy idős asszonyt egy fiatal Jánoshalmán

Éjjel rabolta ki az idős nőt, másnap a bolt előtt pedig még a pénztárcáját is ellopta az elkövető.

Az ügyészség rablás, magánlaksértés és lopás miatt emelt vádat egy jánoshalmai férfival szemben, aki egy idős, egyedül élő asszonyt rabolt ki egy éjjel annak házában.

A vádirat szerint a férfi április elején hajnali 4 órakor bemászott egy jánoshalmai ház udvarába, mivel tudta, hogy az ott lakó 78 éves asszony egyedül él. A ház ajtajának üvegét betörte, a résen keresztül a zárban lévő kulccsal kinyitotta az ajtót, majd bement.

A szobában összetalálkozott az idős nővel, akit a keze megszorításával kényszerített arra, hogy odaadja a pénzét. A rabló, akinek a zsákmánya mindössze 30 ezer forint volt, a pénz elvétele után elmenekült – írja a HVG.

A rablás utáni reggelen a vádlott a rabolt pénzzel vásárolni ment a dohányboltba, amelynek udvarán észrevette az idős nő őrizetlenül hagyott táskáját, amiből ellopta a pénztárcát a benne lévő 3 ezer forint készpénzzel, az asszony személyes irataival és bankkártyájával.

Az ügyészség a fiatal férfire, akit rablással, erőszakkal, éjjel elkövetett magánlaksértéssel, valamint üzletszerűen elkövetett lopással vádolnak, fegyházbüntetést kért. A jelenleg letartóztatásban lévő vádlott ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság dönt majd.

A férfi hozzátartozója az elrabolt pénzt és a bejárati ajtóban okozott kárt megtérítette az idős nőnek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések