Hirdessen itt

Csoda finom, pillekönnyű sárgabarackos kuglóf: a bögrés változatnál nincs egyszerűbb

A sima kevert kuglóf fantasztikusan puha, és a belekerülő lédús sárgabaracknak köszönhetően másnap is finom puha.

Nyáron is bátran süss kuglófot, a zamatos, lédús gyümölcsök tökéletesek a könnyű kevert tésztába. Nincs vele sok munka, 10 perc alatt össze is keverheted a hozzávalókat. A lassú sütés a kuglóf sikerének egyik titka. A mércének bármelyik kedvenc 2,5 decis bögre megteszi.

Hozzávalók:

> 2 bögre liszt
> 1 bögre cukor
> 1 bögre sárgabarack
> 0.5 bögre tej
> 0.5 bögre olaj
> 3 db tojás
> 2 evőkanál dió
> 1 csomag vaníliás cukor
> 1 csomag sütőpor
> 1 teáskanál citromhéj
> 1 csipet só

Elkészítés:

A sárgabarackot alaposan mosd meg, és vágd kisebb darabokra. A kétféle cukrot keverd ki jól a tojásokkal, majd részletekben öntsd hozzá a tejet, az olajat, add hozzá a citrom reszelt héját. A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sütőporral, a sóval, a darált dióval, majd forgasd hozzá a keverékhez, és dolgozd simára a masszát. Végül add hozzá a barackot, és óvatosan fakanállal forgasd össze.

A kuglófformát alaposan kend ki zsírral, szórd meg liszttel, és öntsd bele a tésztát. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések